Tentativa de literatură a poliţiştilor, care au lansat o carte în premieră naţională

Tentativa  de literatură a poliţiştilor, care au lansat o carte în premieră naţională

Foto: Dana Firiţeanu

Cinci comisari şi inspectori s-au metamorfozat în scriitori şi au lansat o carte cu propriile rapoarte. Cartea are 62 de pagini şi este tipărită în 500 de exemplare, care vor ajunge la toate IPJ-urile din ţară. Cu această ocazie, poliţiştii au înregistrat şi o premieră naţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În slujba cetăţeanului” se numeşte cartea pe care au lansat-o astăzi, în 500 de exemplare, poliţiştii cărăşeni. Ca să propage cultura şi în celelalte subunităţi din judeţ, conducerea inspectoratului se va asigura că instrumentul de documentare va ajunge la toate sediile din Caraş-Severin.

Eforturi în echipă

„Este important că am reuşit să lansăm această carte, mai ales că sunt sentimente în contradictoriu pe care lumea le-a avut şi le are despre noi”, subliniază şeful IPJ Caraş-Severin, Grigore Stolojescu. Cartea cuprinde priorităţile instituţiei pentru anul 2010, dar şi realizările de anul trecut, ale tuturor structurilor.

Oamenii legii sunt îndrăzneţi şi au încredere că  poliţiştii din ţară le vor urma exemplul şi se vor apuca şi ei de citit. „Sper ca gestul poliţiştilor cărăşeni să fie mimat de către poliţiştii din toată ţara şi astfel de cărţi să le fie accesibile. Mi se pare un lucru de excepţie, deşi el face parte din firesc. E bine că un astfel de «semn» editorial vine din Vestul României”, a declarat scriitorul Robert Şerban. Cartea nu a implicat costuri din partea poliţiei, întrucât este o sponsorizare a Sindicatului Liber al Şoferilor din Hidroconstrucţia, Caransebeş. Ea a fost tipărită la Timişoara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările