Taximetriştii din două judeţe se bat pentru clienţi. Primăria unui oraş a solicitat intervenţia poliţiştilor

Taximetriştii din două judeţe se bat pentru clienţi. Primăria
unui oraş a solicitat intervenţia poliţiştilor

FOTO Arhiva

Firmele de taxi din Lugoj, judeţul Timiş, au cerut reprezentanţilor administraţiei locale să intervină şi să stopeze cursele unei societăţi din Caransebeş, care a semnat un contract cu o multinaţională şi a început să opereze şi pe teritoriului judeţului Timiş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitarea taximetriştilor lugojeni vine după ce, în ultimele săptămâni au observat tot mai mulţi colegi de-ai lor, de la o firmă din judeţul vecin, Caraş-Severin, pe străzile oraşului. Aceştia au aflat că taximetriştii aparţin societăţii NINA Taxi şi efectuează curse pentru o multinaţională din Lugoj, cu care au încheiat un contract pentru transportul muncitorilor.

Reclamaţia acestora ar fi susţinută de un aliniat din legea taximetriei, care spune că ““se interzice taxiurilor să efectueze transport public de persoane în regim de taxi sau să staţioneze în vedere efectuării în mod permanent a unor astfel de transporturi în interiorul unei localităţi, alta decât localitatea de autorizare”.

Cu legea în mână, taximetriştii s-au dus la Primăria Lugoj şi au cerut reprezentanţilor adminisitraţiei locale să intervină. “Am avut, în urmă cu două zile, Comisia pentru circulaţie. Din aceasta fac parte inclusiv şeful Poliţiei naţionale şi cel al Poliţiei locale. Am discutat subiectul şi am făcut chiar o solicitare scrisă către ei. Rămâne să analizeze situaţia şi să vadă dacă reprezentanţii firmei din Caransebeş încalcă legea. Dacă e aşa nu vor mai avea voie să intre în Lugoj”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Am solicitat şi opinia reprezentanţilor societăţii Nina din Caransebeş. Unul dintre angajaţii acesteia ne-a spus că o să ne sune patroana, dacă are ceva de spus. Până la ora publicării articolului nu ne-a contactat nimeni din partea societăţii cu un punct de vedere.

citeste totul despre: