Supă cremă în trei culori. Ce ingrediente se folosesc pentru culoare şi gust

Supă cremă în
trei culori. Ce ingrediente se folosesc pentru culoare şi gust

FOTO Arhiva

Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că mâncarea se mănâncă şi cu ochii, iar aspectul plăcut al bucatelor îi îmbie pe meseni să deguste.

Uica Mihai povesteşte că a încercat de fiecare dată să-şi folosească imaginaţia pentru reţetele sale şi să le coloreze, uneori chiar la propriu. Iată, mai jos, o reţetă de supă cremă în trei culori.

“Fierbe separat după cum urmează:

1 kilogram de sfeclă

1 kilogram de morcovi

1 kilogram de albitură (şelină, pătrunjel, păstârnac în cantităţi egale)

Pasează fiecare dintre aceste legume separat, pentru a obţine paste destul de dense.

La sfeclă adaugă sare, piper, zahăr coriandru pisat şi un praf de chimion.

La morcov adaugă sare, piper, zeamă de lămâie, ulei de măsline şi  boia de ardei iute.

La albituri adaugă sare, piper, usturoi pisat, şi o linguriţă de hrean ras foarte fin.

Diluaţi cremele fiecare separat, cu supă de legume, fierbinte pentru a obţine o consistenţă potrivită.

Serviţi aşezând în farfurie cele trei supe-cremă în aşa fel încât să formeze pete de culoare intercalate după fantezia fiecăruia. Contrastul de culori şi arome fac din această combinaţi un rafinament gastronomic de înaltă clasă”, spune Uica.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: