UPDATE Subiecte Română BAC 2018. Trei elevi au fost eliminaţi în timpul examenului, în Caraş-Severin

UPDATE Subiecte Română BAC 2018. Trei elevi au fost eliminaţi în timpul examenului, în Caraş-Severin

FOTO Arhivă

Proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în cadrul examenului de Bacalaureat 2018, a fost programată în centrele de examinare din România în cursul zilei de luni, 25 iunie. Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a afla în timp util subiectele la Română BAC şi rezolvarea acestora.

 

UPDATE Trei elevi din Caraş-Severin au fost eliminaţi şi nu se vor mai putea prezenta la examenul de bacalaureat timp de două sesiuni. "Avem trei eliminaţi. La subcomisia de la Herculane, cea de la Oţelu Roşu şi cea de la Oraviţa. Au fost elibinaţi pentru că au fost prinşi de supraveghetor că au avut telefonul asupra lor.", ne-a declarat Ion Moatăr. purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

A surprins şi numărul mare de elevi care au absentat de la această probă, 183. Reprezentanţii IŞJCS susţin că majoritatea provin dintre elevii care absolvit cursurile la seral şi că aceştia sunt interesaţi mai mult de atestatul pe care îl primesc şi mai puţin de diplomă.

Aproape 2.000 absolvenţi de liceu din judeţul Caraş – Severin s-au înscris în acest an la examenul de Bacalaureat. În judeţul Caraş – Severin au fost înfiinţate 13 centre de examinare. Pe lângă asta, au fost înfiinţate şi trei centre de evaluare la Colegiul Naţional Mircea Eliade, Liceul de Arte Sabin Păuţa şi Colegiul Economic al Banatului Montan.

În 2017, la nivel naţional s-a înregistrat o rată de promovabilitate de 72,9 la sută, fiind înregistrate 126 de note de 10. Cea mai mare rată de promovare a examenului de Bacalaureat în 2017, peste 83%, s-a înregistrat în judeţele Bacău, Sibiu, Iaşi şi Cluj, în timp ce în judeţele Ilfov şi Giurgiu rata de promovare a fost de sub 55%. În Capitală, rata finală de promovare a examenului de Bacalaureat în 2017 a fost de 75,83%.

Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marţi, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor

Luni, 9 iulie - Afişarea rezultatelor finale

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: