S-a dedicat artei şi tinerilor cărăşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Truţulescu este doctor în arte plastice. Crede că prin pictură i-ar putea ajuta pe mulţi reşiţeni să treacă prin criză. Reşiţeanul are 35 de ani şi a absolvit secţia de Grafică a Facultăţii de Artă din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Convingerea că pictura poate fi şi o metodă terapeutică l-a determinat să înfiinţeze un club de artă. „Arta rămâne pentru toţi un mijloc permanent de respiraţie, de educaţie şi, nu în ultimul rând, de bine“, a explicat Marian Truţulescu demersul său.


Potrivit acestuia, cursanţii vor fi iniţiaţi în artă şi vor aprofunda elemente şi noţiuni fundamentale de limbaj plastic. „Structura programului are în vedere cursuri de circa 2-3 ore pe săptămână, fiind vorba de module de lucru de câte patru luni fiecare. Sigur, vor fi grupe de studiu şi de vârste. Una e când stai de vorbă cu un copil nestâmpărat, trimis să-şi corecteze prin pictură şi desen unele apucături, şi alta când stai de vorbă cu un adult care are cu totul alte aşteptări, de la un asemenea curs“, este de părere Truţulescu.


Terapia prin culoare


Programul pentru copii este atent structurat. Ei învaţă despre stiluri, tehnici şi procedee de realizare a imaginii. Ţinta unui asemenea curs este antrenarea ochiului, mâinii şi minţii, formarea unui anumit tip de gândire şi cercetare, astfel încât copiii să privească un subiect dat într-o manieră artistică. În cazul adulţilor, ieşirea din cotidian şi orele petrecute în faţa unui şevalet, îndrumaţi de un profesor, vor însemna adevărate ore de terapie şi relaxare prin culoare. Pentru aceştia accentul va fi pus pe flexibilitatea programului şi diversitatea soluţiilor creative, fiecare cursant având posibilitatea să lucreze în ritmul propriu, optând pentru stiluri şi tehnici personale.


„Mai sunt cercuri de pictură în oraş, numai că acesta va fi deosebit. În fond, este o acţiune dedicată celor care doresc să facă o profesie din artă, desen, pictură ori design. Atelierul va fi dotat ca la carte, iar rezultatele foştilor mei elevi, care toţi au reuşit să facă ceva după facultate, mă încurajează să sper că va fi o încercare încununată de succes“, a încheiat profesorul.

Arta rămâne pentru toţi un mijloc permanent de respiraţie, de educaţie şi, nu în ultimul rând, de bine
Marian Truţulescu, profesor

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite