Reşiţa: Plan pentru un sat de vacanţă în Văliug

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumurile proaste şi lipsa de reguli din partea autorităţilor distrug faima zonei.

De la un an la altul, Văliugul ajunge de nerecunoscut. Dacă nu demult singurele construcţii de pe malul lacului erau cele câteva pensiuni, acum, vilele şi casele de vacanţă apar mai ceva ca ciupercile după ploaie. S-a construit atât de mult în ultima vreme încât, pasionaţii ieşirilor cu cortul în mijlocul naturii cu greu mai găsesc un loc în care să-şi amplaseze tabăra. Multe din construcţiile ridicate în mijlocul pădurii nu fac altceva decât să scoată la iveală lipsa de bun gust şi de reguli din partea autorităţilor. Astfel, s-a ajuns la construcţii de cartier într-una din cele mai frumoase şi naturale zone ale judeţului.
Investitorii şi turiştii reclamă drumurile

Unul din proiecte îşi propune să respecte peisajul. Este voba despre realizarea unui Park Rezidenţial „Crivaia-Nouă“, dispus pe 9.000 de metri pătraţi. Pe acest domeniu a început construirea a 11 case de vacanţă, ce vor fi scoase la vânzare.
Fiecare construcţie are o parcelă individuală de peste 600 de metri pătraţi şi respectă în detaliu peisagistica montană. „Am demarat lucrările pentru construirea parcului rezidenţial anul trecut, în acest moment fiind montată staţia de epurare şi posturile de alimentare cu energie electrică. Preţul unui metru pătrat de teren este de 300 de euro, iar construcţia începe de la 50.000 de euro“, a declarat Valentin Coşeru, manager al unei firme care construieşte în zonă. „Am avut turişti străini care ne-au spus că Văliugul este un loc minunat, dar că drum ca cel de la Reşiţa şi până aici n-au mai văzut în viaţa lor”, a mai spus Coşeru.

Turişti fideli, nemulţumiţi

„Vin la Văliug de peste 15 ani de zile, dar nu mai e ca altădată. În primul rând, drumul arată execrabil, este aproape imposibil de ajuns. Apoi, s-a construit în exces şi fără a se respecta deloc peisajul zonei. Sunt o grămadă de case cu zeci de camere, cu garaje, cu garduri imense de beton. Ar fi trebuit să li se impună anumite modele de construcţii, care să respecte peisagistica.”, ne-a spus Florin Bălan, un pasionat al muntelui din Reşiţa.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite