Relaxare pe malul lacului de la Doman

Relaxare pe malul lacului de la Doman

Lacul Doman este foarte aproape de centrul Reşiţei

Pe amplasamentul fostei mine s-a format un lac pe care locuitorii îl folosesc ca loc de baie şi plajă. Deşi plaja nu este amenajată, locaţia este ideală pentru economie de benzină, lacul fiind amplasat la doar doi kilometri de centrul Reşiţei.

Localnicii din Doman au ţinut sub cheie multă vreme un mare secret: acela că în cartierul lor au un lac pe care îl folosesc din plin pentru baie şi plajă în zilele călduroase de vară. Locaţia nu a fost polularizată în rândul reşiţenilor, ca să evite aglomeraţia. Lacul s-a format pe locaţia fostei mine.


Locuitorii oraşului, care au aflat de lacul secret, au început să uite drumurile făcute la Văliug sau la Trei Ape pentru o simplă baie. Asta pentru că din centrul Reşiţei trebuie să parcurgi doar doi kilometri cu maşina ca să ajungi la Doman, iar economia pe care o faci la benzină este considerabilă.


Lacul este amplasat imediat cum intri în cartierul reşiţean, pe primul drum la dreapta. Să nu te aştepţi, însă, ca şoseaua să fie asfaltată. Astfel că, decât să îţi rupi telescoapele şi bucşele, poţi lăsa maşina la strada principală, iar de acolo să mergi pe jos circa 200 de metri. Suprafaţa lacului este suficient de mare, iar adâncimea pe măsură. Nu este indicat să te avânţi în larg dacă nu ştii să înoţi ca la carte.


Luat cu asalt de reşiţeni


„Am auzit de la un prieten de existenţa acestui lac chiar în această vară, şi pot spune că sunt încântat să merg la o baie după ce joc un meci de fotbal pe caniculă”, a spus reşiţeanul Alexandru Imaş, de 27 de ani. Şi Marius Dobre a făcut baie la Doman şi s-a declarat încântat că este atât de aproape de centrul oraşului. „Nu mă deranjează că locul nu este amenajat pentru baie şi plajă. Ori că merg aici, ori că merg la lacul Secu, este acelaşi lucru. Nici acolo nu mai este nimic amenajat, deşi odată era un loc ideal pentru turism. Ca să merg până la Văliug pentru o baie este prea mare distanţa, aşa că mai bine aici, pentru că e aproape şi ajung mai repede”, a mărturisit reşiţeanul de 28 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: