Primarul comunei Fârliug a fost trimis în judecată pentru deturnarea banilor europeni

Primarul comunei Fârliug a fost trimis în judecată pentru deturnarea banilor europeni

Ioan Borduz , edilul şef de la Fârliug, este anchetat de DNA

Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată a edilului şef Ioan Borduz, pentru deturnare de fonduri UE. Primarul comunei Fîrliug, anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie încă din primăvara acestui an, a fost trimis în judecată. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în sarcina edilului se aduc mai multe infracţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea, deturnare de fonduri, în forma continuată şi complicitate la savârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârşită în scopul de a ascunde comiterea uneia dintre infracţiunile împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene”, se arată în comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Mai mulţi administratori de firme sunt acuzaţi în acelaşi dosar, pentru motive similare, pentru că ar fi contribuit la producerea ilegalităţilor de care este acuzat primarul. Aceştia sunt Sorin Udroiu, administrator al SC Banatica Group SRL, Crişan Cristian, director tehnic la aceeaşi firmă, Cosmin Nicorici, de la SC M-Proiect Consulting SRL şi Mircea Duşan, coordonator de transport la SC Antrepriza Dusan şi Fiul SRL. În aceeaşi oală mai intră şi fostul director de la SC Pieţe Reşiţa SRL, Adrian Damian, dar şi Ionela Duma Durain, administrator al SC Mike Security SRL. În sarcina ultimilor doi s-a reţinut infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Ce spune primarul
Edilul şef de la Fârliug se declară nevinovat. Ziarul „Adevărul” a prezentat povestea fondurilor europene de la Fârliug încă din luna aprilie a acestui an, atunci când edilul declara că este absurd ceea ce se întâmplă. Aceeaşi poziţie o menţine şi acum.

„Am rămas de-a dreptul stupefiat, nu de acum, ci de la început. Eu nu am ascuns asta, văd că fac parte şi eu din oamenii importanţi ai României dacă sunt chemat la DNA alături de alţi monştri sacri din politica românească. De la început am spus-o şi se vede cu ochiul liber, toţi cei care au fost la Dezeşti şi au văzut acel edificiu construit acolo s-au convins de utilitatea lui”, a spus Ioan Borduz, edilul şef.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: