Primăria Reşiţa vrea să cumpere un hotel în centrul oraşului. Liderul unui important sindicat aduce acuzaţii grave

Primăria Reşiţa vrea să cumpere un hotel în centrul oraşului. Liderul unui important sindicat aduce acuzaţii grave

Hotel Semenic

Hotelul Semenic din Reşiţa a fost scos la vânzare pe site-urile de imobiliare. ACTIVIMOB ROMANIA, societatea din Bucureşti care vinde proprietatea, cere suma de 1.900.000 de euro pe hotelul din centrul Reşiţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform anunţului, acesta are 118 camere duble, fiecare cu baie proprie, din care 12 apartamente, şase birouri, trei restaurante, o sală de conferinţă, cramă, recepţie, diverse spaţii tehnice, spălătorie, etc. Clădirea este formată din subsol, parter, plus şase etaje, având o suprafaţă utilă de 9.470 mp, pe un teren de 2290 mp, inclusiv parcarea auto. Camerele sunt utilate şi mobilate acestea fiind incluse în preţul de vânzare. Hotelul este încă racordat la apă, canal, curent, gaz, chiar dacă din 2011.

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, a declarat în mai multe rânduri că şi-ar dori ca Primăria să cumpere hotelul. “Noi am şi făcut presiuni, din mai anul trecut, am înaintat o scrisoare de intenţie, am revenit în octombrie şi am intrat în legătură cu firma, cu lichidatorul judiciar din Bucureşti, şi le-am cerut să-l evalueze. Valoarea de pornire este mult prea mare. Este foarte deteriorat, eu sunt acum în faţa lui, sunt cel puţin o treime din geamuri deschise, cred că au intrat şi oameni ai străzi şi stau acolo. Ideea e că trebuie să investeşti acolo două, trei milioane de euro, ca să poţi să-l readuci în funcţie. Eu aştept să coboare preţul la o valoare rezonabilă. Sper să nu fie doar un truc, tentativa asta de vânzare doar ca să nu fie interesant pentru nimeni şi să mai rămână societăţii câţiva ani. Noi suntem şi la masa credală, firma are datorii mari la noi", a declarat Ioan Popa.

Hotelul aparţine în prezent societăţii Turist Semenic, care mai are proprietăţi în Reşiţa, pe malul lacului Secu şi pe muntele Semenic şi este patronată de către omul de afaceri Gruia Stoica. Anunţul de vânzare a stârnit reacţii şi din partea unui important lider sindical, care atrage atenţia că prorietarul a cumpărat hotelul la un preţ mult mai mic şi avea nişte clauze de reabilitare, pe care nu le-a îndeplinit.

„Frumos! Cumperi trei hoteluri funcţionale, case de vacanţă şi terenuri, la preţ 500 000 euro, le laşi în paragină, blocând practic pentru mulţi zeci de ani dezvoltarea turistică a muntelui Semenic dar şi orice proiect de reabilitare a centrului Reşitei, apoi vrei să vinzi, poate chiar vinzi, unul dintre hoteluri la preţul de 1.900.000 euro! Frumoasă ţară, cu oportunităţi nelimitate, ar zice unii! Eu întreb însă... de ce le-a cumpărat şi ce clauze i-au fost puse cumpărătorului pentru că le-a primit la un preţ mult subevaluat!? Cine a girat aceasta afacere, ştiut fiind că ea nu se putea face fără un sprijin politic important!? De ce nu se activează clauzele, care trebuiau puse, din moment ce investiţiile promise nu au fost făcute!?”, arată Marian Apostol, liderul Confederaţiei sindicale „Cartel ALFA” Filiala Caraş-Severin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările