Prepeliţe umplute la cuptor. Reţeta pe care o puteţi prepara uşor acasă

Prepeliţe umplute la cuptor. Reţeta pe care o puteţi prepara uşor acasă

FOTO Uica Mihai

Dacă doriţi o masă ieşită din comun ca să vă impresionaţi invitaţii, carnea de prepeliţă este extrem de gustoasă, are o aromă specială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucătarul reşiţean Uica Mihai are o reţetă care se pregăteşte foarte repede şi uşor. Prepeliţele le găsiţi în magazinele de profil, sau în supermarket.

“Nu o să vă dau canităţi exacte, asta hotărâţi voi în funcţie de numărul de invitaţi. Trebuie să vă procuraţi un număr de prepeliţe şi ouă de prepeliţe. Prepeliţele bine curăţate se ung pe dinafară cu unt şi urmează să se facă umplutura.

Câteva mâini bune de leurdă, se clocotesc doar trei patru minute în apă cu sare, se storc, se toacă şi într-o tigaie încăpătoare se pun la prăjit cu o ceapă tăiată foarte mărunt, preferabil dată pe răzătoare. Se adaugă puţină ţelină rasă, nu prea mult. Se drege gustul cu sare şi piper, urmând să lăsaţi compoziţia asta, care a devenit o masă vâscoasă, să se răcească. O amestecaţi cu câteva ouă crude de prepeliţă, urmând să umpleţi prepeliţele. În coşul pieptului mai introduceţi şi două trei ouă fierte de prepeliţe. Asta pentru că se combină bine cu zeama pe care o lasă carnea de prepeliţă şi o să dea un gust deosebit.

Urmează ca într-o tavă să aşezaţi câteva beţe pentru frigărui, în aşa fel încât, prepeliţa să nu vină în contact direct cu tava. Ar fi ideal un vas de lut dacă aveţi. Vă apucaţi de prăjitul la cuptor. Cuptorul încins la 170 de grade, 40 de minute şi prepeliţele sunt gata. Trebuie aşezate pe un pat de orez cu muguri de bambus şi morcovi, lângă o salată verde, cu un pahar de răchie înainte şi un vin bun după”, spune Uica Mihai

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: