Petiţie de familie pentru căutarea meteorologului rătăcit în Ţarcu

Petiţie de familie pentru căutarea meteorologului rătăcit în Ţarcu

Părinţii lui Ionuţ se uită în fiecare zi la poza fiului lor dispărut

Părinţii meteorologului dispărut au depus o cerere la primărie pentru reluarea operaţiunii de salvare. Salvamontiştii cărăşeni au întrerupt căutările celor doi soţi pierduţi în viscol în Munţii Ţarcu.

Au trecut aproape 20 de zile de când părinţii lui Ionuţ nu şi-au mai văzut fiul. Acesta şi soţia sa s-au rătăcit în Munţii Ţarcului, pe data de 19 decembrie. Singurele obiecte pe care le-au găsit localnicii din Borlova şi salvamontiştii pe versant sunt o căciulă, care a aparţinut Adrianei, şi o mănuşă, care a fost a lui Ionuţ.
De atunci, starea de sănătate a părinţilor meteorologului se înrăutăţeşte tot mai tare. „Tatăl lui Ionuţ aproape că nu mai poate să meargă. Are probleme la un picior, din cauza unei operaţii. Merge în cârje”, a spus Afilon Ursulescu, secretarul comunei Turnu Ruieni, şi unul dintre vecinii familiei Gruia, în satul Bucova.

Cerere la primărie
În ciuda durerilor pe care le acuză, provocate de bolile pe care le are, cu ultimele puteri, bărbatul s-a adunat şi a făcut un efort să meargă pe jos până la Primăria din Turnu Ruieni. „A venit aici, ca să depună o cerere, în speranţa că autorităţile vor fi sensibilizate de drama lui”, a adăugat vecinul bătrânului. Acesta îl vede demoralizat pe bătrânul Ianoş Gruia, care repetă într-una că vrea să îşi revadă fiul, indiferent dacă este viu sau mort. „Nu mai am cuvinte. Vreau doar să îmi îngrop creştineşte băiatul”, a spus, răvăşit, tatăl lui Ionuţ. „Îi rugăm pe cei care ne pot ajuta să continue căutările, deşi toată lumea crede că nu mai sunt şanse să mai fie în viaţă”, a adăugat Ianoş Gruia.

Căutări oprite
Salvamontiştii cărăşeni au oprit însă căutările după Crăciun, iar, din punctul lor de vedere, misiunea lor pe versant s-a încheiat, deoarece cazul a fost preluat de poliţie. Alpiniştii au mai urcat pe Muntele Ţarcu, inclusiv în ultima zi a anului trecut. „Concluzia mea este că, din cauza viscolului, au încercat să ţină marginea prăpastiei, unde s-a format o cornişă de zăpadă, un fel de pod fals, care s-a spart, iar ei au căzut în prăpastie”, a explicat alpinistul Coco Galescu. „Am trecut şi eu printr-o astfel de experienţă, dar din fericire, am reuşit să scap cu viaţă”, a adăugat alpinistul. Dacă se îmbunătăţeşte vremea, alpiniştii vor relua căutările.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: