Peste 30.000 de păstrăvi au ajuns în râurile de munte din Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul lunii octombrie, Direcţia Silvică Caraş-Severin a populat râurile de munte din zona Caraşului cu zeci de mii de exemplare de păstrăv puiet.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva repopulează anual râurile de munte cu peste 500.000 de puieţi de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii.

Direcţia Silvică Caraş Severin are una din cele mai mari capacităţi de producţie de păstrăv din ţară. Deţine patru păstrăvării, la Topleţ, Miniş, Valea Bei şi Semenic, de unde se poate obţine peste 150 de tone de peşte într-un an. Ponderea cea mai mare o reprezintă producţia de păstrăv curcubeu, urmat de păstrăvul fântânel.

“In perioada 26-31octombrie, Directia Silvică Caraş-Severin a efectuat lucrări de repopulare cu păstrăv indigen la cinci fonduri piscicole din apele de munte aflate în gestiunea unităţii, cantitatea distribuită fiind de 150 kg, peste 30.000 buc puiet, cu greutatea medie de 5 gr/buc. Transportul s-a efectuat cu hidrobionul propriu, precum şi în saci de plastic, puietul fiind deversat în şapte râuri diferite din cele cinci fonduri piscicole şi în mai multe locuri pe cursul acestor râuri. Deversarea propriu-zisă s-a făcut prin translocarea puietului din hidrobion în diverse recipiente, pestele fiind permanent în submersie şi după egalizarea temperaturii apei acesta a fost eliberat în râu. Comportamentul peştelui a fost unul normal, imediat după eliberare fiind activ şi împrăştiindu-se pe cursul apei” a declarant Dan Câmpan, purtătorul de cuvânt al DSCS.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice au anunţat că operaţiunea a fost reuşită pe deplin şi că nu au înregistrat mortalităţi.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite