Pensiuni pline pe Semenic cu o zi înainte de începerea școlii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorii turistici din Banatul Montan se bucură anul acesta de mai mulţi turişti şi profit mai mare, în comparaţie cu sezonul de iarnă trecut. Dacă de Crăciun pensiunile de pe Semenic au funcţionat pe jumătate pline, locurile sunt acum ocupate integral.

Asta, spre deosebire de anul trecut, atunci când mai degrabă a suflat vântul crizei la altitudine, iar zăpada şi-a făcut apariţia de abia când s-a terminat vacanţa. Proprietarii şi administratorii de hoteluri s-au pregătit cu meniuri speciale. „Funcţionăm la capacitate maximă, iar partea bună a lucrurilor este că pârtiile sunt pline de schiori. Se întâmplă aşa pentru că turiştii, mai ales de liceeni”, a spus Florin Tudor, administratorul pensiunii Melisa de pe Muntele Semenic. Acesta spune că o bulină în plus faţă de anul trecut, dar şi principala atracţie sunt pârtiile acoperite de zăpadă. Stratul atinge 35 de centimetri, iar schiorii se pot bucura de practicarea sporturilor de iarnă.

Vin fiert pentru turişti
Cabanierii s-au pregătit intens pentru turiştii care le-au călcat pragul. Ţuica şi vinul fiert, preparate după reţete speciale, au priză mare la public. „Din meniul de anul acesta nu lipseşte vinul fiert, făcut după o reţetă specială «a la Melisa». Ne-am pregătit cu o cantitate mare de vin pentru că este la mare căutare şi în rândul turiştilor care urcă doar pentru o zi, ca să schieze şi vor să se încălzească”, a adăugat Florin Tudor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite