Moartea arhiepiscopului Pimen a fost întâmpinată de conducerea Bisericii Ortodoxe Române cu un comunicat sec, previzibil şi valabil oricând şi pentru oricine, ca şi cum bătrânul ierarh s-ar fi stins acasă, în patul lui, în deplină linişte sufletească. Ca şi cum, în cazul de faţă, cauza morţii n-ar fi avut nicio importanţă.

acum 5 zile · comentarii (79)

Achievements din CV-uri sunt o mană cerească pentru cei mai mulţi recrutori, pentru că nu există alt loc mai potrivit în CV în care candidatul să-şi arate mai pe faţă lipsa de logică, de inteligenţă, de înţelegere a mecanismelor elementare de business, decât atunci când îşi prezintă realizările.

acum 6 zile · comentarii (12)

Maimuţele, aşa cum sunt prezentate de Jane Goodall, sunt nefiresc de asemănătoare oamenilor. Par nişte oameni ţinuţi de o graniţă nevăzută, subţire ca un fir de păr, dincolo de lumea umană. Graniţa aceea nevăzută, subţire ca un fir de păr – şi totuşi atât de impenetrabilă – este limbajul articulat. Cimpanzeii studiaţi de Goodall sunt, literalmente, nişte „oameni ai pădurilor”, aflaţi dincoace de – cu vorba lui Heidegger –  „luminişul fiinţei”.

acum 6 zile · comentarii (1)

Lucrurile sunt într-atât de serioase încât, în acest timp al tuturor restricţiilor şi auto-cenzurii, foarte puţini sunt cei care să preia tema şi să o anunţe populaţiei, poate şi din dorinţa de a nu mai tensiona atmosfera, şi aşa încărcată şi aflată uneori foarte aproape de nivelul rupturilor sociale.

acum 6 zile · comentarii (31)

Eu nu ştiu unde au învăţat carte parlamentarii jurişti, dar dacă pun în legi aberaţii sesizabile şi de nejuristi înseamnă că nu ştiu carte. Cum să pui în Legea 55/2020, care reglementează Starea de Alertă, că parlamentul aprobă şi modifică un HG? Unde scrie aşa ceva în Constituţie? Unde este separaţia puterilor în stat şi statul de drept? Încă odată parlamenul se fac de râs în faţa ţării. Nu cunoaşte Constituţia României!

acum 6 zile · comentarii (41)

Luni, Netanyahu a confirmat intenţia sa, ca etern nou prim-ministru, de a proclama preluarea unor teritorii din Cisiordania pentru a le integra în structura statului Israel, conform „Planului Trump de pace“. Reacţiile de îngrijorare curg, mai ales după ce Regele Iordaniei anunţase deja, foarte ferm, că acesta este un casus belli care poate duce la un conflict între ţara sa şi Israel.

acum 6 zile · comentarii (6)

Încă nu este clar. Dar trebuie să cântărim foarte bine şi pierderile suferite de pandemie, vs pierderile suferite de blocarea economiei. Dl Cîţu, premierul şi ceilalţi şefi ne asigură că economia noastră nu va avea de suferit. Din contră, agenţiile de rating, Bloomberg, specialiştii în economie, ne spun altceva. Noi pe cine să credem? Guvernul a procedat bine în perioada stării de urgenţă.

acum 7 zile · comentarii (53)

Guvernul a aprobat hotărârea prin care se instituie Starea de Alertă în baza legii 55/2020 aprobată de Parlament miercuri. Acest HG confirmă deplin faptul că a existat vid legislativ în ultimele trei zile – ceea ce se va traduce, foarte probabil, printr-o creştere a numărului raportărilor de persoane infectate spre sfârşitul acestei săptămâni.

acum 7 zile · comentarii (0)

Dacă mulţi s-au întrebat în ce măsură viaţa de după pandemie va mai semăna cu cea de dinainte, politica arată că, în ceea ce o priveşte, nu s-a schimbat nimic. Dezbaterea parlamentară pe tema repornirii economiei nu a adus nimic nou, politica rămâne blocată în propria logică, departe de ceea ce se întâmplă în cazul fiecăruia dintre românii afectaţi, direct sau indirect, de criză.

acum 7 zile · comentarii (30)