Referendumul pentru familie din perspectiva unui tânăr de 26 ani, care a avut oportunitatea să ia contact atât cu comunităţi estice, conservatoare, dar şi cu cele vestice, progresiste. Este bine, este rău? Practic este vorba despre bine şi rău? Eu cred mai degrabă că toată situaţia este strict legată de experienţe personale şi viziune.

acum 6 zile · comentarii (15)

Nu este necesar să fii nici istoric, nici observator sau analist politic, nu este deloc nevoie să ai studii universitare în domeniul Psihologiei ori Sociologiei ca să bagi de seamă că una dintre cele mai îngrijorătoare caracteristici ale României, aşa cum se prezintă ea la 100 de ani de la Mare Unire, este puternica divizare a populaţiei.

acum 6 zile · comentarii (42)

Dacă mai era nevoie de o dovadă că guvernul nu are de gând să dea vreo OUG în privinţa amnistiei şi graţierii, a legilor din justiţie în general, această dovadă s-a produs aseară. Ministrul Tudorel Toader a infirmat categoric că la Ministerul Justiţiei s-ar afla în lucru, în studiu, o astfel de OUG. Ministrul Toader a pasat parlamentului, ca şi în trecut, sarcina aceasta delicată.

acum 6 zile · comentarii (20)

A mai fost nevoie şi în 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei sociale şi Persoanelor Vârstnice, să decid dacă susţin sau nu referendumul pentru redefinirea familiei şi să propun Guvernului din care făceam parte să dea aviz negativ sau pozitiv iniţiativei. Aşa că m-am gândit mult şi bine înainte şi m-am uitat peste cifre şi realitatea familiilor din România.

acum 7 zile · comentarii (38)

Momente tensionate în plenul Parlamentului European în timpul dezbaterii dedicate situaţiei din Ungaria. Deputaţii europeni au discutat la Strasbourg raportul Sargentini privind respectarea statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale în Ungaria sub guvernarea lui Viktor Orban.

acum 7 zile · comentarii (31)

Totul se joacă în zilele şi lunile ce urmează: libertatea, democraţia, apartenenţa noastră la modelul şi valorile occidentale. A devenit limpede că actuala formulă de guvernare distruge în fiecare zi o muncă de aproape trei decenii care a însemnat (re)întoarcerea României la Occident. Ei trebuie opriţi cât mai urgent şi cu orice preţ, înainte ca România să piardă totul. Singura soluţie este o dreaptă unită - acum.

acum 7 zile · comentarii (20)

Aproape că aş fi înţeles gestul celor mai bine de 30 de „persoane, unele chiar personalităţi“ (distincţia aceasta de mare rafinament hermeneutic îi aparţine d-lui Alexandru Arşinel, altminteri mare expert în travestiuri şi cumpărare peste rând de organe vitale) de a semna o scrisoare deschisă în favoarea d-nei Gabriela Firea, în cazul în care primarul general al Capitalei s-ar afla în pericol iminent de a-şi pierde funcţia.

acum 7 zile · comentarii (3)

Printre priorităţile de securitate naţională ale tuturor ţărilor, una dintre cele mai importante, poate chiar cea mai importantă, este asigurarea securităţii alimentare. Ceea ce se întâmplă acum în România, ţară membră avertizată încă de acum trei ani de UE, să ia măsuri de prevenţie împotriva pestei porcine, seamănă nu cu un genocid al porcilor, ci cu un atentat asupra siguranţei naţionale.

acum 19 zile · comentarii (1)

Nu ştiu ce e mai grav, o ţară care nu ştie cîte infecţii intraspitaliceşti are, şi dacă o firmă de acoperiţi le tratează cu apă chioară pentru că are pile şi se ştie acoperită pe veci, sau o ţară unde toţi judecătorii din înaltele curţi trebuie să dea sentinţe cum vrea SRI, pentru că toţi au fost ascultaţi de SRI de ani de zile şi se tem.

acum 19 zile · comentarii (0)

Transformat de unii comentatori în efigie statuară, pe temeiul ecoului public al vieţii şi scrisului său, contestat de alţii pentru neaderenţa sa la reformele poetice contemporane menite să decredibilizeze paradigmele tradiţionale de expresie, Grigore Vieru s-a aşezat, temeinic, undeva la intersecţia celor două tabere, cu seninătate olimpiană şi mizând, până la capăt, pe comunicarea directă şi netrucată, precum şi mărturiseşte:

acum 19 zile · comentarii (0)

Cine acceptă postura de gazetar acceptă un soi de prizonierat. Eşti condamnat la „actualitate“, adică la ghiveciul conjunctural al ştirilor de ultimă oră. M-am plîns şi mă tot plîng de această nemiloasă soartă. Să ai 70 de ani şi să fii „arestat“ în politichia de doi bani a unor personaje despre care, în condiţii normale, n-ai fi ştiut că există.

acum 19 zile · comentarii (2)

Ieri seară, când am aflat că faimosul fost procuror şi primar al New-York-ului, Rudolph Giuliani, a recunoscut că a primit bani pentru semnarea scrisorii în care, indirect, lua apărarea lui Liviu Dragnea şi găştii lui de penali aflaţi în luptă cu „statul paralel“ din România, din cauza căruia PSD+ALDE nu pot pune, chipurile, în aplicare fantezistul lor program de guvernare, această opinie era redactată aproape în întregime.

acum 19 zile · comentarii (25)

Festivităţile legate de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri ar putea marca şi sfârşitul statului pe care generaţia de acum o sută de ani l-a creat cu sacrificiu, curaj şi inteligenţă. Instituţiile şi funcţionarea statului sunt pe cale să se prăbuşească sub loviturile unei „elite“ conducătoare minate de corupţie, incompetenţă şi lăcomie fără margini.

acum 21 zile · comentarii (81)
Postari Recente