O maşină a căzut în Dunăre, după un accident pe DN57. Şoferul, de negăsit

O maşină a căzut în Dunăre, după un accident pe DN57. Şoferul, de negăsit

O maşină a căzut joi în Dunăre, în urma unui accident rutier produs în zona localităţii Liubcova din judeţul Caraş-Severin. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră a reuşit să ancoreze autoturismul până la sosirea pompierilor militari, care l-au tras afară din apă. Întrucât în maşină nu se aflau persoane, a fost solicitat sprijinul echipajului de scafandri al ISU Mehedinţi.

Ultimul sondaj de opinie plasează PNL la un scor extrem de mare în aprecierea alegătorilor:  45%. Plecat de la un modest 22% în urmă cu doar şase luni, scorul de acum este o legitimare a acţiunilor PNL, culminând cu moţiunea de cenzură, instalarea guvernului Orban şi victoria la prezidenţiale a preşedintelui Iohannis. Prilej pentru toate partidele şi pentru electorat să evalueze evoluţia politică din ultimele 3-4 luni.

acum 16 zile · comentarii (16)

Al treilea interviu al meu pentru „Adevărul“ cu unul dintre cei mai buni scriitori români în viaţă, Dan Stanca (64 de ani), se ocupă de romanul recent apărut în seria de autor dedicată de editura Vremea (al patrulea titlu), carte cu un titlu ciudat şi provocator: „Adio, România“. Fantezia (dar şi profunzimea, sagacitatea) autorului debordează în acest roman, care urmăreşte destinul „ţărişoarei“ noastre de la Marea Unire până hăt, în anul 2045.

acum 17 zile · comentarii (1)

În ultimele săptămâni, cititorii „Adevărul” mi-au predat o interesantă lecţie despre sistemul de pensii, văzut prin prisma articolelor 16 şi 47 din Constituţie, raportate la Legea 127/2019, la legislaţia din SUA şi la oleacă de bun-simţ.

acum 17 zile · comentarii (118)

All inclusive reprezintă două cuvinte cheie pentru turiştii români, mai ales în ultimii 15 ani. Dar ce înseamnă acest concept? Un complex all-inclusive reprezintă o staţiune de vacanţă, care include un minim de trei mese pe zi, băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice, cele mai multe gratuităţi şi, eventual, alte servicii în preţ, precum transferuri, animaţie pentru copii şi adulţi etc.

acum 17 zile · comentarii (2)

Îmi pare rău că realitatea confirmă analiza pe care o publicam azi dimineaţă pe site-ul Adevarul.ro şi în care, conform informaţiilor primite de la colegi şi surse din ţări din Orientul Apropiat, vă anunţam că era extrem de posibil să punem încă un mare semn de întrebare la afirmaţia atât de des vehiculată de americani, adică sintagma „Mission Accomplished“(Misiune îndeplinită) cu care se refereau la misiunile din Irak, Afganistan şi Siria.

acum 18 zile · comentarii (45)

Pe data de 5 ianuarie 1859 în Moldova, la Iaşi, Alexandru Ioan Cuza este ales domnitor. Ceea ce va urma şochează marile imperii din regiune: cel Otoman, Ţarist şi Habsburgic. Intervenţia armată era iminentă. În mai puţin de 60 de ani românii aveau să aibă rolul principal în colapsarea şi dispariţia structurilor feudale din Europa.

acum 18 zile · comentarii (31)