Soarta tristă a celei mai frumoase gări din România. Cum motivează şefii CFR întârzierea uriaşă a reabilitării clădirii, deşi banii necesari sunt deja alocaţi

Soarta tristă a celei mai frumoase gări din România. Cum motivează şefii CFR întârzierea uriaşă a reabilitării clădirii, deşi banii necesari sunt deja alocaţi

Cea mai frumoasă gară din România trece prin momente grele. Declarată monument istoric, deoarece a fost construită între 1878 şi 1886 după planurile arhitectului A.D. Serres, fiind o reproducere a castelului de vânătoare al împărătesei Maria Terezia a Austriei, din apropierea Vienei, gara se află într-o stare vizibilă de degradare.

Bărbat arestat după ce a fost prins în flagrant când întreţinea relaţii sexuale cu un băiat de 13 ani

Bărbat arestat după ce a fost prins în flagrant când 
întreţinea relaţii sexuale cu un băiat de 13 ani

Un bărbat din Caraş-Severin a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un băiat de 13 ani, el fiind suspectat că racola foşti şi actuali beneficiari ai sistemului de protecţie a copilului pentru a-i exploata sexual. Bărbatul a fost arestat preventiv, miercuri, de magistraţii Tribunalului Caraş-Severin, pentru trafic de persoane, trafic de minori, act sexual cu minor şi pornografie infantilă.

O femeie de 33 de ani a murit după ce a intrat cu maşina direct într-un TIR, în apropiere de Băile Herculane

O femeie de 33 de ani a murit după ce a intrat cu maşina direct într-un TIR, în apropiere de Băile Herculane

O femeie în vârstă de 33 de ani şi-a pierdut viaţa, marţi, pe DN 6 în judeţul Caraş-Severin, după ce a intrat cu maşina pe care o conducea într-un TIR care circula regulamentar din sens opus. Cel mai probabil, accidentul s-a produs din cauza neatenţiei la volan. Şoferul TIR-ului a frânat brusc, astfel că un autoturism aflat în spatele său a izbit remorca autotrenului.

Aceasta este concluzia care se desprinde din analiza rezultatelor la referendumul tocmai încheiat. Electoratul PSD este unul ascultător. Vine la vot de fiecare dată când partidul i-o cere. De data aceasta i-a spus „pas“! Învârtind pe toate părţile acest rezultat, rezultă clar concluzia din titlu: doar 10% din populaţie a ascultat de îndemnurile PSD. Restul, până la 21%, reprezintă partizanii înfocaţi ai familiei tradiţionale.

acum 10 zile · comentarii (22)

La ediţia a 33-a a Festivalului Filmului Francofon de la Namur, trofeul cel mare, cei 4 călăreţi, care în varianta de reclamă prinseseră viaţă şi se modernizaseră, a fost câştigat, racord cu cifra biblică pe care o are deja longevivul eveniment, de o peliculă din Israel, „M“, o istorie îndrăzneaţă, vorbită în idiş, a lumii ultra ortodocşilor evrei, în care mai apare câte o excepţie de la familia lor tradiţională!

acum 10 zile · comentarii (0)

Voci cu greutate în România consideră că neîndeplinirea pragului de prezenţă la referendum este un eşec al PSD, deoarece Dragnea & Co. şi-ar fi asumat referendumul. Însă orice analiză ar trebui să înceapă de la întrebarea clasică a latinilor: „Cui prodest?“ Chiar ar fi fost în interesul PSD ca referendumul să fie validat?

acum 11 zile · comentarii (19)

Federaţia Rusă nu mai poate fi oprită, parcă de nimeni, în goana sa după ceea ce vrea ea sa fie o supremaţie militară şi strategică. Deşi au existat numeroase avertismente, deşi toată lumea vorbeşte despre imposibilitatea de a mai tolera evoluţiile, pe toate meridianele, zi de zi, se acumulează probe fără dubiu faţă de agresiunea Rusiei lui Putin împotriva lumii.

acum 11 zile · comentarii (85)

Ca nou Senator, m-am aşteptat ca regulile, cutumele şi principiile democratice să fie strict respectate. Am primit un duş rece rapid. Domnul Meleşcanu, în timpul negocierilor privind repartizarea senatorilor şi a funcţiilor în comisii, a răspuns la solicitarea noastră de a stabili un algoritm pentru determinarea ordinii opţiunilor cu un profesionist: „ce ordine? Aici nu e nicio ordine!“.

acum 23 zile · comentarii (3)

Comisia Europeană nu mai are răbdare cu România. Paharul este plin. România şi-a asumat, prin tratatele semnate, un anumit comportament legat de statul de drept, de independenţa justiţiei, de deficitul bugetar. Nu respectă aceste tratate, ghinion. „Gardianul“ UE, Comisia Europeană, îi arată cartonaşul roşu, apoi uşa. Interesul românilor este ca România să respecte ce a semnat, nu să apere interesele lui Dragnea.

acum 11 zile · comentarii (14)

În direct de la Gala naţională a Comediei. În eforturile de a-şi redefini genurile în postmodernitatea actuală care le-a amestecat cu sârg, teatrul se ţine uneori morţiş de tradiţii, mai ales când vine vorba de comedie. Cu cinismul lui proverbial omul contemporan parcă mai are din când în când apetit şi pentru o glumă bună, un râs sănătos printre atâtea scrâşnete de măsele şi gâlgâieli sarcastice de care sunt pline spectacolele moderne.

acum 12 zile · comentarii (0)