Omul de afaceri care a înfiinţat primul liceu privat de aviaţie din România: „Directorul Boeing mi-a spus că n-o să pot da atâţia oameni pe cât are el nevoie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu anul şcolar 2018-2019, la Caransebeş, în judeţul Caraş-Severin, va funcţiona primul liceu privat aviaţie din România.

Iniţiatorul liceului privat se numeşte Gabriel Olariu şi este omul de afaceri care a preluat recent aeroportul din Caransebeş.

Liceul va purta numele fostului mare industriaş român, Max Ausnit, tatăl lui Steven Ausnit, cu care Gabriel Olariu este partener de afaceri. Liceul va funcţiona începând din toamna anului 2018, iar adolescenţii care-l vor absolvi vor avea specializarea de tehnician de aviaţie.

“Este primul liceu privat de aviaţie din România. Va pregăti tehnicieni de aviaţie, care vor avea un certificat cu dublă recunoaştere, în Europa şi SUA. Aştepăm autorizarea finală de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar şi pornim la drum”, susţine omul de afaceri.

Gabriel Olariu spune că această primă serie de elevi, care va învăţa la Caransebeş timp de patru ani, va beneficia de învăţământ gratuit, taxa de şcolarizare umând să fie introdusă de anul viitor.

Unde îşi vor găsi de lucru absolvenţii

Gabriel Olariu spune că liceul reprezintă doar o parte din planurile pe care le are în oraşul cărăşean. Elevii care vor termina Liceul “Max Ausnit”, vor putea să profeseze chiar în Caransebeş. Omul de afaceri a preluat societatea care deţine aeroportul din oraş şi are planuri mari cu aceasta.

“Copii vor putea să muncească la parcul de dezmembrat avioane pe care ne pregătim să-l deschidem la Caransebeş, dar pot merge în orice colţ al lumii pentru că vor avea un atestat recunoscut şi este o meserie extrem de căutată peste tot. L-am întrebat pe directorul de la Boeing dacă există piaţă de muncă pentru acest profil şi mi-a spus că nu o să pot eu să-i dau atâţia oameni câţi are el nevoie”, spune Olariu

Deschiderea liceului este de bun augur şi pentru foştii angajaţi ai aeroportului din Caransebeş, care după decăderea şi închiderea acestuia nu şi-au mai găsit de lucru. “Noi am identificat aproximativ 30 de maiştri, ingineri şi piloţi care au lucrat la baza militară din Caransebeş şi locuiesc aici. Le facem autorizările pentru aviaţa civilă şi ei vor putea să lucreze la noi, ca instructori la liceu sau în firma de dezmembrări, fiecare pe domeniile lor “, a mai spus omul de afaceri.

Pentru toate investiţiile pe care vrea să le facă la Caransebeş, omul de afaceri lucrează cu americanul Roy Resto, unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi din domeniul aviaţiei, în SUA. Gabriel Olariu şi Steven Ausnit mai deţin pe şoseaua de centură a Lugojului cea mai sigură parcare din Europa, certificată cu patru lacăte. Parcare a fost deschisă după o investiţie de peste un milion de euro a firmei celor doi, însă a fost dezvoltată cu ajutorul unei finanţări europene de 5 milioane de euro. Lângă această parcare, cei doi au achiziţionat câteva zeci de hectare de teren şi intenţionează să construiască unul dintre cele mai importante centre comerciale din zonă, având ca model Pandorf-ul din Austria.

 

 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite