Oamenii care muncesc de Revelion pentru ca restul să se distreze în siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă pentru majoritatea e sărbătoare, pe mulţi dintre români noaptea de Revelion îi prinde la muncă, iar şampania de Anul Nou o vor deschid mai tarziu.

Poliţişti, jandarmi, medici, pompieri, ospătari şi bucătari sunt doar câteva dintre categoriile de angajaţi care nu vor sărbători în acelaşi timp cu întreaga ţară revelionul. Aşa că atunci când majoritatea românilor închină un pahar de şampanie, ei sunt la locul de muncă, tocmai pentru ca noaptea dintre ani să se desfăşoare normal.

De exemplu poliţiştii de la Rutieră din Caraş-Severin spun că sunt în stradă şi în această noapte, mai ales că ar putea să existe români care sărbătoresc prea mult şi apoi se urcă la volan. În această perioadă, zilnic vor acţiona 55 de patrule de siguranţă publică, dintre acestea 20 vor fi de poliţie rutieră, care vor asigura activităţi în special pe principalele drumuri de tranzit din judeţ şi, nu în ultimul rând, pe drumurile de acces spre cele două zone montane din judeţ, pentru prevenirea accidentelor şi evenimentelor neplăcute. Vor fi angrenate în activităţi şi cele 12 aparate radar, noi sperăm să trecem toată această perioadă fără evenimente deosebite”, spune comisarul Dorinel Tugudean, şeful Poliţiei Rutiere Caraş-Severin, care în noaptea de revelion va fi şi el la muncă.  

Ofiţerul adaugă că şi-a asumat asta, când a ales să se facă poliţist. În momentul în care am ales aceast meserie, atât eu, cât şi colegii mei, ne-am asumat acest lucru. Familia ştie şi înţelege aceste lucruri. Revelionul îl petrecem după revelion”, spune poliţistul.

Dacă poliţiştii sunt cei care veghează la siguranţa Revelionului, bucătarii, ospătarii, cântăreţii sunt cei care se străduiesc ca cei care petrec să se simtă cât mai bine în această noapte. Marian Popovici este unul dintre cei mai căutaţi bucătari pentru mese festive. Declarat în 2017 ”Bucătarul anului”, de către asociaţie profesională din domeniu, Marian spune că nu-şi permite să lipsească de la muncă în noaptea dintre ani.

image

“Ca de fiecare dată, voi fi în bucătărie. Nu se poate altfel Pentru noi noaptea de Revelion este foarte importantă. Eu şi colegii mei muncim. Fiecare bucătar îşi arată măiestria şi vine cu ce are mai bun în meniu. Eu o să fiu la un restaurant nou la Bozovici. În prima seară voi găti pentru 400 de persoane, iar în seara a două vor fi şi mai mulţi. Pregătirile le-am început cu două zile înainte”, afirmă Marian.

Bucătarul spune că va avea timp să sărbătoarească, abia la câteva săptămâni după ce s-a intrat în noul an. “Noi sărbătorim mai târziu, abia după Revelionul sârbesc. Atunci e un aşa-zis revelion al ospătarilor şi bucătarilor”, povesteşte Marian, care spune că la intrarea în noul an îşi va face timp să închine o cupă de şampanie cu colegii cu care munceşte.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite