O primărie din Banat cumpără tablete pentru toţi copiii care nu au acces la cursurile online

O primărie din Banat cumpără tablete pentru toţi copiii care nu au acces la cursurile online

Foto Arhiva

Ioan Popa, primarul Reşiţei a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Local pentru achiziţia a aproape 700 de tablete pentru elevii care nu pot participa la cursurile online.

Ştiri pe aceeaşi temă


Edilul reşiţean spune că nu este normal ca unor copii să le fie limitat dreptul la educaţie.

"Le luăm tablete la toţi cei care nu au, pentru că este inadmisibil să fie clase în care sunt 23 de copii, din care cinci-şase nu pot lua parte la aceste cursuri online. Este privare de un drept fundamental. Şi atunci nu am mai stat să ne gândim, cine e responsabil de ce nu s-a gândit nimeni să rezolve problema până acum, şi am decis de urgenţă să alocăm bani pentru achiziţionarea acestor tablete, ca şi a aceşti copii să poată face şcoală. E vorba despre aproximativ 700 de tablete", a declarat Ioan Popa.

Suma pe care Primăria Reşiţa o cheltuie cu achiziţia acestor tablete este de aproximativ 100.000 de euro. Distribuirea lor se face în baza datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, care în prealabil a întocmit o situaţie cu elevii care nu au posibilitatea să acceseze cursurile online. Conform primarului Ioan Popa, tabletele ar trebui să ajungă în aproximativ o săptămână la copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările