O familie cu şapte copii trăieşte într-un grajd, după ce le-a ars casa cu tot ce aveau

O familie cu şapte copii trăieşte într-un grajd, după ce le-a ars casa cu
tot ce aveau

Cei din familia Butuc nu mai au resurse să finalizeze casa  FOTO Daniel Groza

Familia Butuc, cu şapte copii cu vârste între 7 şi 20 de ani, din satul Mal, judeţul Caraş-Severin trece prin momente grele. În urmă cu aproape un an, au pierdut tot ce aveau după ce le-a ars casa într-un incendiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totuşi se poate spune că au avut noroc, pentru că au fost la un pas să-şi piardă şi viaţa. Focul a izbucnit în noaptea de 3 ianuarie, când dormeau cu toţii. Unul dintre copii s-a trezit şi, văzând flăcările, i-a strigat pe părinţi. Doar aşa au scăpat cu viaţă, însă nu au mai putut să salveze absolut nimic. Nici măcar documentele.

“Au avut mare noroc, dacă se poate spune aşa. Totul a pornit de la un scurt circuit. A fost o adevărată minune că au scăpat cu viaţă. S-au trezit târziu, era să moară toţi. Unul dintre băieţi s-a trezit şi i-a alertat şi au ieşit din casa în flăcări. Practic a ars totul. Au rămas doar cu hainele pe care le aveau pe ei”, spune Samuel Negoescu, de la Asociaţia Speranţa Pentru România, care încearcă să-i ajute pe cei din familia Butuc.

După incendiul din ianuarie, celor din familia Butuc le-a rămas doar o anexă din curte, un grajd pe care l-au amenajat atât cât s-a putut ca să nu stea sub cerul liber. “Am avut, în spate un grajd, care nu a ars. Am stat câteva zile la nişte vecini şi pe urmă ne-am mutat acolo cu toţii. Am improvizat o cameră, unde să dormim şi o mică bucătărie şi acolo stăm şi în prezent”, povesteşte Valentin Butuc, tătăl celor şapte copii.

S-a apucat să ridice o nouă casă, pe locul celei mistuite de flăcări, iar cu sprijinul oamenilor din sat şi a bisericii au reuşit să ajungă în prezent până la acoperiş. Nu se pot muta încă, pentru că, pe lângă acoperiş le lipsesc şi alte lucruri. “Nu am mai avut bani pentru acoperiş. Ne-a sunat acum un domn care ne-a spus că ne va da tabla să acoperim casa. Nu am primit-o încă, dar probabil că o să ne-o aducă. Ne mai lipsesc multe. Nu avem uşi, geamuri, lucrurile din casă, instalaţiile trebuie făcute...dar o să ne descurcăm noi cumva”, spune capul familiei.

Cei din familia Butuc locuiesc, în continuare, în grajdiul din curte şi nu speră ca anul acesta să se mute în noua casă. “Dorinţa lor cea mai mare este să îşi vadă casa acoperită pentru această iarnă, pentru ca zăpada şi ploile să nu distrugă lemnul. Din păcate, până în acest moment nu au reuşit să acopere nimic din ea. Singura lor soluţie a fost să apeleze la noi, pentru că strigătul lor de ajutor să fie auzit de cât mai mulţi, cu speranţa că de Sărbători vor exista oameni cu suflet care să îi ajute”, spune Samuel Negoescu de la Asociaţia Speranţa Pentru România, care se ocupă să facă cunoscută povestea celor din familia Butuc şi încearcă să strângă fonduri ca să îi ajute. Pentru cei care vor să-i sprijine, pot lua legătura direct cu ei la numărul de telefon 0765291155, sau pot dona în conturile de mai jos, deschise de asociaţia care îi sprijină.

Doneaza prin transfer bancar – în conturile de mai jos, deschise la Raiffeisen Bank, BCR si Banca Transilvania, pe numele ,,Misiunea Speranta pentru Romania” (vă rugăm să specificaţi destinaţia sumei: ,,Pentru fam. Butuc).


IN LEI:
RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

 Cont in RON: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338

Cont in EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757

Code Swift: RZBRROBU

 

Cont in RON: RO18BTRLRONCRT0365344401

Cont in EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401

Code Swift: BTRLRO22

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: