Nu se vaccinează nici în ruptul capului

Nu se vaccinează nici în ruptul capului

Cadrele medicale şi-au luat inima-n dinţi şi s-au vaccinat

În Caraş-Severin nu s-a înregistrat până acum niciun caz de gripă nouă, dar reşiţenii se feresc de vaccinul antipandemic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zvonurile legate de efectele negative pe care le-ar avea vaccinul împotriva gripei noi şi interzicerea lui în mai multe locaţii au băgat frica în reşiţeni, care refuză campania Ministerului Sănătăţii. „Mai bine evit aglomeraţia decât să mă vaccinez. Gura lumii vorbeşte că vaccinul ar avea prea multe efecte secundare şi am înţeles că în alte ţări a fost interzis“, a spus Bogdan Vieru din Reşiţa.

Tânărul Alex Petruţ declară că nu s-ar vaccina deoarece, deocamdată, în judeţ nu sunt cazuri de gripă nouă. „Stau liniştit pentru că la noi încă nu s-a înregistrat niciun caz de gripă nouă. Totuşi, ca să evit orice fel de gripă, încerc să mă feresc cât pot de persoanele bolnave. Vaccinul e mult prea nou pe piaţă ca să se cunoască toate efectele care le-ar avea“, a spus Alex.

Vaccinarea este voluntară

Campania de vaccinare împotriva virusului pandemic este în plină desfăşurare, la Reşiţa. În prima etapă, principalele categorii de populaţie care vor fi vaccinate sunt cadrele medicale, personalul serviciilor esenţiale, copiii din sistemul de învăţământ şi gravidele. În ceea ce priveşte vaccinarea elevilor care au împlinit 16 ani, la cabinetele medicale şcolare din Reşiţa, vaccinul se face pe bază de solicitare. „Efectele negative care pot să apară sunt la fel ca ale oricărui alt vaccin. Sunt mai mult locale. Se poate înroşi pielea şi poate să apară o febră uşoară“, a declarat Aristina Soran, doctorul cabinetului şcolar de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”. „Mai puţin de cinci la sută dintre elevi s-au vaccinat împotriva gripei noi”, a adăugat Soran.

Doze de vaccin pentru categorii de risc

Peste 2.700 de doze de vaccin sunt pentru salariaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar restul vizează personalul medical din dispensare, cabinete medicale, spitale, centrul de transfuzii sanguine. Vaccinarea reşiţenilor din categoriile expuse la risc este gratuită.

CITEŞTE ŞI:

Vaccinul anticancer a picat testul mamelorDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările