Nouă clădiri ale UCMR au ajuns sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UCMR, fosta glorie comunistă a judeţului, se zbate astăzi între faliment şi mila de la stat
UCMR, fosta glorie comunistă a judeţului, se zbate astăzi între faliment şi mila de la stat

Inspectorii Fiscului nu pot trece cu vederea datoriile Uzinei Constructoare de maşini. Datoriile companiei UCM Reşiţa ridică probleme tot mai mari directorilor societăţii.

Asta pentru că, în momentul de faţă, nu mai puţin de nouă imobile sunt sub sechestrul celor de la Fisc.

Printre acestea se regăsesc fabrica de oxigen, platforma din Mociur sau cea din Moniom, care au suprafeţe de câteva mii de metri pătraţi fiecare şi chiar Casa de Cultură a Sindicatelor, care găzduieşte în prezent instituţiile de cultură din Caraş-Severin. Sumele vehiculate de inspectorii de la Fisc sunt de ordinul milioanelor de lei, însă şi aşa, suma de bani ce ar urma să fie recuperată este infimă faţă de cele peste 200 de milioane de lei pe care societatea le are datorie.

Mila fiscului
Situaţia alarmantă a datoriilor pe care le are Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa a ajuns în atenţia Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din Bucureşti. Inspectorii de la fisc manifestă însă indulgenţă faţă de situaţia economică a uzinei.

„Personal, nu cred că vom face executarea silită în următoarele şase luni, datorită situaţiei complexe în care se află Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa. În plus, societatea şi-a mutat sediul în capitală, iar Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din Bucureşti răspunde direct de societate, pentru că UCMR intră în această categorie“, a spus Doru Cozma, directorul general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Caraş-Severin.

Mai mult decât atât, conducerea societăţii intenţionează să transmită în patrimoniul oraşului şi al judeţului atât Casa de Cultură a Sindicatelor, cât şi Grădiniţa PP7, din Moroasa. Doar instituţia de cultură, cu tot cu terenul aferent valorează în prezent 53 de milioane de lei. Alte obiective care au mai ajuns sub sechestru sunt Fabrica de Oxigen, autobaza din Mociur, fabrica de şuruburi de la Anina, un teren din cartierul Moniom, dar şi alte două apartamente din Reşiţa.

Ajutor de la stat
În timp ce inspectorii de la fisc pun sub sechestru tot mai multe obiective ale uzinei reşiţene, directorii de la UCM Reşiţa fac eforturi să onoreze comenzile existente.
„Avem nevoie de o intervenţie pe linie politică, astfel încât statul român să ne mai acorde o şansă şi să şteargă datoriile istorice ale uzinei. Aceasta ar fi singura salvare a societăţii“, a explicat Dan Obădău, directorul general al uzinei, care se întreabă retoric dacă România mai are nevoie de UCMR. Asta în contextul în care societatea onorează aproape în întregime comenzile Hidroelectrica, firmă care exploatează energia electrică a ţării.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite