Mustul de dude. Cum se pregăteşte o băutură delicioasă din fructele pe care le găsim chiar şi pe marginea drumului

Mustul de dude. Cum se pregăteşte o băutură delicioasă din
fructele pe care le găsim chiar şi pe marginea drumului

FOTO Arhiva

Bucătarul reşiţean Uica Mihai are mai multe reţete de băuturi inedite. Cu siguranţă că cel puţin o dată în viaţă aţi mâncat dude negre care pătează mai tare ca strugurii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şi pentru că dudele se întrec şi la gust cu strugurii, Uica Mihai ne propune o băutură delicioasă din aceste fructe banale, pe care, de multe ori, le călcăm în picioare pe marginea drumurilor.

Fructele de dud conţin vitamina C şi vitaminele A şi E, acid folic şi betacaroten. Sunt bogate în grupul de vitamine B, vitamina K şi în minerale precum calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu şi mangan.

Am fost zilele trecute de am cules o găleată de dude negre şi mi-am fabricat din ele un must răcoros pe care îl ţin în frigider la un grad celsius şi aşa e de bun că îmi compensează pofta de beroasele cu capsă de fabrică.
Să vă dau iute reţeta cum să faceţi şi voi.
La un kilogram de dude negre puneţi un sfert de kilogram de zahăr topit în două sute de mililitri de apă fierbinte, puţin praf de scorţişoară, daţi totul prin maşina de făcut bulion, adăugaţi zeamă de lămâie şi căpăciţi în sticle. Dat la rece, sucul ăsta e înviorător şi aşa de bun că faci burtă precum Setilă din basme”, spune bucătarul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: