Muntele Mic ar putea deveni cea mai nouă staţiune turistică de iarnă din România. Edilii locali trebuie să realizeze infrastructura necesară

Muntele Mic ar putea deveni cea mai nouă staţiune turistică de iarnă din România. Edilii locali trebuie să realizeze infrastructura necesară

FOTO ARHIVA

Primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Maralescu a început demersurile pentru transformarea zonei Muntele Mic în staţiune turistică de iarnă.

Muntele Mic ar putea să devină cea mai nouă staţiune turistică de iarnă din România. Administraţia locală a comunei Turnu Ruieni, de care aparţine zona, a depus la guvern mai multe proiecte pentru realizarea unor investiţii care i-ar permite să transforme Muntele Mic în staţiune turistică.

Edilii din Turnu Ruieni îşi doresc acest statut pentru a putea accesa mai uşor fonduri europene, cu care să dezvolte aşezare, cunoscută în Banat, alături de Semenic, ca un loc propice desfăşurării sporturilor de iarnă.

Shhaideh i-a promis spijin

Cu ocazia vizitei în Caraş-Severin, Mihai Maralescu, primarul Comunei Turnu Ruieni a smuls promisiunea vicepremierului Sevil Shhaideh de a-l sprijini în acest demers. Edilul susţine însă că reprezentanta guvernului i-a cerut să depună mai multe proiecte pentru a îndelini cerinţele declarării zonei ca staţiune turistică.

“Nu e foarte simplu, pentru că trebuie să îndeplinim o serie de condiţii, însă nu putem fără sprijin de la guvern. Trebuie să facem un anumit punctaj. Şi asta înseamnă că trebuie să avem apă curentă, canal, infrastructură, punct farmaceutic, serviciul de salvamont şi aşa mai departe. Am depus deja proiectele pentru apă şi canal, pentru finanţare cu bani de la guvern, iar după o să facem punct farmaceutic şi celelalte servicii”, spune primarul din Turnu Ruieni.

Acesta este încrezător că va primi banii şi anul acesta va demara lucrările, după care va depune dosarul pentru declararea Muntelui Mic ca şi staţiune.

În aceeaşi zonă, milionarul timişorean Romeo Dunca vrea să dezvolte un proiect de 500 de milioane de euro, împreună cu parteneri din Turcia. Momentan, Dunca a primit aprobările şi colaborează cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin pentru construirea unui telescaun, care să fie dat în folosinţă chiar din iarna viitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările