Mistreţii vânaţi de frica pestei porcine pot ajunge în frigiderele populaţiei. O direcţie silvică i-a scos la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ciprian Floare
FOTO Ciprian Floare

Direcţia Silvică Caraş-Severin a avut de vânat în acest an 125 de porci mistreţi. După apariţia pestei porcine în România, cota a fost suplimentată cu încă 49 de porci.

Reprezentanţii direcţiei au decis să vândă carcasele porcilor vânaţi populaţiei, la preţul de 1,5 euro/kg, prin ocoalele silvice sau direct de la Direcţia Silvică Caraş-Severin.  

Porci sunt vânaţi, însă carnea este vândută doar după ce se fac toate analizele necesare pentru a se constata dacă este bună de consumat.

“Noi suntem în zonă neafectată de virus, dar avem obligaţia ca din toţi mistreţii care se împuşcă să trimitem probe la laboratorul judeţean, pentru analize. Numai după ce primim avizul specialiştilor putem da mistreţii în consum. Noi vindem aceşti mistreţi, evisceraţi şi în blană. Nu vindem carne la kilogram, pentru că nu suntem autorizaţi să procesăm vânatul. De la împuşcare şi până la primirea avizelor, mistreţii sunt ţinuţi în spaţii firgorifice pe care le avem. Cei care doresc să cumpere se pot adresa ocoalele silvice din zonele lor, fie direct la noi”, a declarat Traian Roşu, de la Direcţia Silvică Caraş-Severin

Şi vânătorii de la AJVPS au de vânat circa 1.000 de mistreţi în acest an, însă aceştia nu comercializează carnea. Georghe Ciobanu, directorul AJVPS Caraş-Severin spune că porcii vânaţi sunt analizaţi şi sunt împărţiti conform legii în cadrul asociaţiei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite