FOTO Mircea Ciobanu, directorul AJVPS Caraş-Severin prins la braconaj, atacă dur ziariştii

FOTO Mircea Ciobanu, directorul AJVPS Caraş-Severin prins la braconaj, atacă dur ziariştii

Mircea Ciobanu a ameninţat jurnaliştii chiar în plenul şedinţei de Consiliu Judeţean FOTO CRISTIAN FRANŢ

Directorul AJVPS Caraş-Severin Mircea Ciobanu a atacat dur şi cu un limbaj violent jurnaliştii care l-au fotografiat la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean. Acesta este nemulţumit că scandalul de braconaj în care a fost implicat a apărut în presă.

Mircea Ciobanu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Caraş-Severin (AJVPS), a fost prins la braconat în urmă cu două nopţi, de către rangerii Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa. El era însoţit de cântăreţul Nicu Novac şi de alte şapte persoane. Poliţiştii au început cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj, iar conform legii cei nouă pot fi sancţionaţi cu pedepse ce variază de la amendă la cinci ani de închisoare.

Ştefan Dascălu, custodele Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, spune că a aflat din timp de acţiunea celor nouă şi a pregătit o echipă formată din mai mulţi paznici şi trei agenţi de poliţie, cu ajutorul cărora a reuşit să îi prindă pe organizatorii partidei ilegale de vânătoare. Paznicii zonei protejate spun că cei nouă se aflau la vânătoare de căprioare, deşi ar fi declarat iniţial că au venit în parcul naţional pentru a vâna mistreţi.
Mircea Ciobanu este şi consilier judeţean PNL şi se află pe locul al doilea în topul celor mai bogaţi aleşi, în funcţie de veniturile pe care le-au câştigat în anul precedent. Funcţia de director al AJVPS Caraş-Severin i-a adus lui Ciobanu, în anul 2011, venituri de 60.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu de 5.000 de lei pe lună. Potrivit declaraţiei de avere, în plus faţă de venitul din salariu, Mircea Ciobanu a mai câştigat alţi 50.000 de lei din valorificarea produselor agricole.

GEC Nera dezvăluiri incendiare

„În judeţul Caraş - Severin sunt organizate în mod frecvent partide de vânătore în imediata vecinătate a parcurilor naturale şi naţionale iar cazurile în care participanţii la vânătore nu respectă protocolul din autorizaţie şi vânează cu această ocazie şi în interiorul parcurilor apar des în media locală. Astfel de încălcări a Legii Ariilor Naturale Protejate apar mai ales cu ocazia partidelor de vânătoare organizate pentru persoane importante (a se înţelege cu mulţi bani) din firme şi din instituţiile şi autorităţile publice. Cu această ocazie se organizează în paralel şi o paradă a armelor sofisticate, a autoturismelor scumpe de teren 4 x 4 precum şi acele curse în trombă prin localităţile din apropiere la care copii trebuie ţinuţi în casă“ susţine Corneliu Sturza Popovici, preşedintele GEC Nera.

 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: