Milioane de euro pentru Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri sunt tot mai interesaţi să investească în turismul balnear care se practică pe Valea Cernei. Centrul istoric din Băile Herculane va îmbrăca haine noi, în valoare de cinci milioane de euro, dar investiţiile nu se opresc aici.

După o îndelungată perioadă în care în Băile Herculane nu s-a investit un leu şi toată lumea a asistat la degradarea vestitelor băi romane şi a clădirilor încărcate de istorie, oamenii de afaceri încep să se arate interesaţi de cea mai veche staţiune balneară din ţară. Reprezentanţii primăriei au bătut la uşile Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, iar într-un final au obţinut semnarea unui parteneriat cu proprietarii de hoteluri şi pensiuni al cărui scop este renaşterea staţiunii.

Hoteluri în haine noi

Ministerul a anunţat că a creat cadrul legal pentru exproprierea persoanelor care deţin hoteluri şi clădiri de patrimoniu în urma privatizării, dar pe care le-au abandonat pur şi simplu şi le-au lăsat să se degradeze. Astfel de imobile urmează să ajungă în administrarea Ministerului Turismului, care se va ocupa de reabilitarea lor, iar ulterior le va da administraţiei publice locale. Oamenii de afaceri au reacţionat şi ei prompt şi au început reabilitarea mai multor hoteluri, dar şi construcţia a zeci de pensiuni cochete. Hotelul Roman, pierdut de către Iosif Armaş din cauza datoriilor, este doar primul care se bucură de haine noi. La fel se va întâmpla şi cu aproximativ 12 clădiri din centrul istoric. „Problemele de infrastructură şi ceea ce ţine de administraţia publică sunt în proporţie de 60-70 la sută deja rezolvate. Am încurajat toţi proprietarii să se constituie într-o asociaţie pentru a putea lucra împreună la dezvoltarea staţiunii”, a declarat Nicuşor Vasilescu, primarul din Băile Herculane.

Facilităţi pentru marii investitori

Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale vine în sprijinul marilor investitori în turism cu o schemă de ajutor financiar. Guvernul finanţează jumătate din investiţie, nerambursabil, cu condiţia să se investească minimum 5, 10 sau 20 de milioane de euro şi să se creeze 50, 100, respectiv 200 de locuri de muncă. În prezent, la Herculane sunt disponibile doar opt locuri de muncă, toate în domeniul hotelier.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite