Mesajele anti-şpagă postate de director pe holurile spitalului: „Vrem ca pacienţii să înţeleagă că toţi angajaţii sunt corecţi“

Mesajele anti-şpagă postate de director pe holurile spitalului: „Vrem ca pacienţii să înţeleagă că toţi angajaţii sunt corecţi“

FOTO radioresita.ro

Waldemar Murgu, managerul Spitalului Judeţean Reşiţa (Caraş-Severin), a împânzit secţiile unităţii medicale cu afişe anti-şpagă.

Murgu spune că demersul e în primul rând pentru pacienţi, deoarece pe medici are cine să-i urmărească şi autorităţile statului pun în aplicare legea în cazul în care se constată că un medic ia mită. Directorul spitalului susţine însă că oameni care vin la spital trebuie să fie conştienţi că medicii sunt plătiţi pentru munca pe care o fac şi nu mai trebuie să le ofere nimic, în afara salariului.

În primul şi în primul rând trebuie să conştientizăm toţi pacienţii care vin aici, de faptul că toate serviciile sunt gratuite. În al doilea rând, vrem să arătăm că toţi angajaţii spitalului sunt corecţi. Acesta este de fapt mesajul pe care vrem să-l transmitem prin campania noastră”, a declarat Waldemar Murgu.

Managerul spitalului reşiţean a mai spus că prinderea medicilor care iau şpagă nu intră în atribuţiile sale, dar vrea ca pacienţii să înceteze să mai ofere.

“Asta este problema organelor de cercetare penală şi eu nu pot avea treabă cu asta. Noi nu ne substituim organelor. Noi doar ducem o campanie de conştientizare a pacienţilor”, a mai adăugat Murgu.

Spitalul judeţean Reşiţa a fost, de mai multe ori, scena unor scandaluri privind luarea de mită. De exemplu, anul trecut, procurorii DNA au ridicat un asistent medical de la Anatomie Patologică, care a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, fiind constatate 136 de acte materiale!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: