Măsuri sporite de securitate pentru vizita Papei Francisc. O parte din participanţi vor fi trecuţi pe liste cu nume, prenume şi CNP

Măsuri
sporite de securitate pentru vizita Papei Francisc. O parte din participanţi vor
fi trecuţi pe liste cu nume, prenume şi CNP

FOTO EPA/EFE

Reprezentanţii Bisericii Catolice din România au anunţat că încep înscrierile pentru cei care vor să participe la vizita Papei Francisc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Episcopiile din ţară vor organiza deplasări pentru credincioşii care vor să ia parte la vizita istorică pe care Papa Francisc o efectuează în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Înscrierile se fac la toate parohiile din episcopiile greco şi romano catolice.

În Banat, Episcopia Greco Catolică de Lugoj a început să facă aceste liste, iar până acum circa 100 de persoane au anunţat că vor să participe.

“Deocamdată se înscriu la parohie. Nu am stabilit încă cu ce se va merge. Înscrierea este ca să vedem numeric câte persoane vor să participe.  Se va face şi nominal, deoarece vor fi măsuri serioase de securitate”, ne-a declarat PSS Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj.

Nu toţi participanţii trebuie să-şi dea datele personale

Credincioşii care vor să aibă locuri în apropierea zonei de unde Papa Francisc va oficia şi va ţine cuvântări, trebuie să se înscrie pe liste cu toate datele de identificare. Reprezentanţii Bisericii spun că totul se face din raţiuni de securitate.

"Pot să se înscrie personal sau un grup mai numeros. Important e ca să se ştie cine participă la Sfânta Liturghie în anumite zone, asta din motive de pază şi protecţie a integrităţii Sfântului Părinte. Sigur că în zonele care nu vor fi marcate şi nu vor fi considerate <<zona zero>>, după cum se exprimă cei de la Serviciul de Pază şi Protecţie, pot să vină toţi credincioşii care doresc, fără înscriere, fără bilet, fără niciun fel de document. Participarea este liberă. Aceste reguli privind datele personale sunt valabile pentru cei care vor sta în imediata apropiere a Sfântului Părinte. Pentru ei se cer mai multe informaţii, respectiv numele, CNP şi bineînţeles o declaraţie privind comunicarea acestor date personale”, ne-a declarat Wilhelm Dancă, purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice din România

Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, răspunzând astfel invitaţiei autorităţilor Statului român şi a Bisericii Catolice din România. Pe parcursul celor trei zile, va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: