Se încheie telenovela politică de la malul Dunării. Locuitorii din Moldova Nouă îşi aleg primarul

Se încheie telenovela politică de la malul Dunării. Locuitorii din Moldova Nouă îşi aleg primarul

Adrian Torma a câştigat alegerile din sepetembrie, dar a fost contestat şi a pierdut în instanţă

Locuitorii din Moldova Nouă sunt aşteptaţi, duminică, 24 ianuarie, la urne, să-şi aleagă primarul, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a anulat scrutinul din 27 septembrie, din cauză că primarul ales, Adrian Torma, nu fusese validat ca şi candidat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Caraş-Severin, Flavius Militaru, pentru alegerile de duminică au fost tipărite 11.984 de buletine de vot, ce vor fi distribuite în cele 12 secţii de votare.
 
Telenovela din administraţia locală de la Moldova Nouă se încheie duminică, când locuitorii oraşului din Caraş-Severin au fost chemaţi la urne. Vor avea de ales dintre candidatul Ion Chisăliţă (PNL) şi candidatul Eugen Băleanu (Partidul Verde). Nu îl vor mai putea alege pe Adrian Torma (PSD) cel care a câştigat alegerile din septemebrie, dar nu a primit dreptul de a mai candida şi la aceste alegeri.
 
Torma a fost eliminat din competiţia electorală pentru că la depunerea dosarelor de candidaţi, în septembrie, a uitat să-şi pună semnătura pe documentele din dosar. A fost contestat de către un cetăţean din oraş, iar momentul a fost speculat de opozanţii săi politici, care au dus toată povestea în instanţă şi au câştigat eliminare lui Torma.
 

Candidatul PSD s-a aliat pentru alegerile de duminică cu Eugen Băleanu (Partidul Verde) şi i-a îndemnat pe simpatizanţii săi să dea un "cartonaş roşu" liberalilor, care au făcut toate demersurile pentru ca alegerile din septembrie să fie anulate.

Vă recomandăm şi:  

Primul oraş în care alegerile se vor repeta. De ce a fost anulată candidatura primarului ales

Primarul care a uitat să semneze două documente pentru a putea candida din nou speră la o decizie favorabilă din partea autorităţilor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările