Locuinţe ANL scoase la vânzare la Reşiţa. La ce preţuri se vând apartamentele

Locuinţe ANL scoase la vânzare la Reşiţa. La ce preţuri se vând apartamentele

FOTO ARhiva

Primăria din Reşiţa scoate la vânzare locuinţele ANL. Este vorba de apartamente cu una, două şi trei camere, pe care chiriaşii le vor putea cumpăra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Local Reşiţa a aprobat în ultima şedinţă proiectul propus de primarul Ioan Popa prin care se decide scoaterea la vânzare a apartamentelor construite de către Agenţia Naţională a Locuinţelor. Primarul Ioan Popa spune că banii încasaţi vor ajunge direct la Guvern, deoarce blocurile ANL sunt construite cu fonduri guvernamentale şi sunt în propritatea statului.

„Au fost construite pe bani de la Guvern, deci banii se vor duce către Guvernul României. Noi avem un contact direct cu oamenii şi am încercat să simplificăm lucrurile. Preţurile sunt stabilite, aproximativ de la 19.000 de euro o cameră la vreo 28.000 două camere şi 35.000 trei camere”, a declarat primarul Reşiţei

Locuinţele de tip ANL se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular.

Titularul contractului sau membrii familiei nu au voie să deţină o locuinţă în proprietate sau teren atribuit gratuit conform legii, pentru construcţia de locuinţe. Venitul pe membru de familie nu trebuie să depăşească cu 100% salariul mediu pe economie. Proprietarul nu poate înstrăina locuinţa cel puţin 5 ani de la data la care o va achiziţiona.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: