Kraut-supa nu lipseşte de pe mesele reşiţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan a ales un vin bun pentru bucatele pregătite
Bogdan a ales un vin bun pentru bucatele pregătite

Pentru ca masa din prima zi a anului să fie perfectă, dar şi pentru a impresioana musafirii, gospodinele s-au pregătit din timp. Mâncarea a fost gătită cu una sau chiar cu două zile înainte, iar pentru  astăzi nu au mai rămas decât micile amănunte.

Masa poate fi decorată cu accesorii care să poarte culorile sărbatorilor de iarnă. Se pot alege tonuri de roşu, verde, albastru, auriu şi argintiu. Pentru o masă perfectă secretul este să este  sa nu fie mai mult de două culori pe masă. Gospodinele care au  optat pentru o faţă de masă roşie pot alege vesela într-o nuanţă de verde şi serveţelele în tonuri de roşu şi verde.  Globuleţele şi fundiţele nu trebuie să lipsească de pe masa din prima zi a anului.

Meniul perfect
Gospodinele nu stau, astăzi, foare mult în bucătărie. Meniul a fost pregătit cu grijă de ieri. Salatele, fie ele de boef, de vinete, sau orientale, dar şi aperitivele din carne de porc deschid festinul. Piftiile nu trebuie să lipsească. Ciorba de burtă, sau kraut-supa ocupă un loc de cinste  în meniu. “ Am pregătit kraut-supă special pentru această zi. Se face din trei feluri de carne, cu multă afumătură şi cu moare de varză. Totul se fierbe separat, fiecare legumă în altă apă, fiecare carne, apoi se pun toate în acelaşi vas. La final se adaugă moarea de varză. Este migăloasă, dar merită. Friptura trebuie să fie din carne de curcan”, a explicat Mariana Ulici, o gospodină. Desertul nu trebuie să lipsească. Un tort de fructe, sau un tort de îngheţată sunt perfecte pentru o masă apreciată de musafiri. Astăzi este bine să se mânânce peşte, iar pentru ca anul să fie bun este de evitat carnea de găină.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite