Iosif Armaş a pierdut peste 60 de milioane de euro într-un singur an de criză

Hărţuit de executori, Iosif Armaş a avut un an 2009 dezastruos în afaceri. Potrivit Forbes, Iosif Armaş a fost total neinsiprat anul trecut şi a pierdut peste 60 de milioane de euro, devenind unul din săracii oameni bogaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din comerţ, distribuţie, turism, transport şi agricultură, omul de afaceri cărăşean Iosif Armaş a adunat până în 2010 o avere estimată de Forbes la 16-18 milioane de euro. În ciuda faptului că Argirom Internaţional a intrat în insolvenţă şi mai multe active ale SC Hercules au fost executate silit, Armaş, în vârstă de 45 de ani, se află pe locul 294 în ierarhia celor mai bogaţi români, dar mai sărac decât anul trecut cu peste 60 de milioane de euro.
În topul Forbes din 2009, Armaş ocupa locul 72 cu o avere de 90 de milioane de euro. Mai puţin inspirat în vremuri de criză, miliardarul a devenit un sărac om bogat, imperiul construit de acesta după privatizarea cu cântec a staţiunii Băile Herculane din 2001 prăbuşindu-se într-un timp record, aşa cum a fost şi clădit. În 2005, spre exemplu, averea lui Armaş era aproximată la 200 de milioane de dolari, iar  trei ani mai târziu, la 105-109 milioane de euro. Omul de afaceri recunoaşte declinul, dar este convins că, la anul, afacerile sale îi vor aduce numai profit.

Recesiunea e de vină

„S-a mai diminuat, e adevărat, de vină fiind recesiunea. Am închis anumite afaceri, care nu mai erau profitabile şi am deschis altele, care sper să-mi aducă profit”, a declarat Iosif Armaş.  
Un alt afacerist cărăşean în topul celor 500 de miliardari români alcătuit de Forbes se regăseşte şi Ioan Popa. În ciuda faptului că a renunţat la deschiderea unui punct de lucru în Serbia pentru compania Pangram Reşiţa şi că proiectul rezidenţial Reşiţa First stă pe loc, Ioan Popa şi-a făcut intrarea în top pe locul 439, cu o avere de 9-10 milioane de euro.

Chivu, al treilea tânăr milionar din România
Cristian Chivu, cel mai bine plătit fotbalist român al momentului, are o avere estimată la 15-16 milioane de euro, care îl plasează pe locul 319 în topul Forbes. Agoniseala căpitanului reprezentativei de fotbal a României este rezultatul prestaţiei sale pe terenul de joc, afacerilor imobiliare şi apariţiei în diverse spoturi publicitare. La doar 30 de ani, fotbalistul reşiţean este al treilea într-un clasament al celor mai tineri milionari. „Mă bucur să aud că fiul meu Cristian a ajuns pe un loc fruntaş în topul celor mai tineri miliardari din România. E mare lucru”, a declarat Mariana Chivu, mama fotbalistului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: