Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin caută voluntari dispuşi să înveţe să salveze vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARhiva
FOTO ARhiva

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin(ISU) caută voluntari, care să participe la intervenţiile şi acţiunile pe care le derulează.

Cei care doresc să se înscrie în program trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani,  să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie,  să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

După parcurgerea unor programe de pregătire derulate alături de specialişti din cadrul ISU ,,Semenic” al judeţului Caraş-Severin, voluntarii vor participa la misiunile de intervenţie, încadraţi ca servanţi pompieri în echipajele de SMURD, respectiv echipajele de stingere. Aceştia vor putea dobândi noi competenţe, prin participarea la diferite cursuri la Centrele de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă.

Pe durata activităţii de voluntariat voluntarii pot participa la probele individuale ale concursurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, timpul antrenamentului în cadrul lotului şi a susţinerii concursurilor, considerându-se ca timp de voluntariat,

Perioada de înscriere şi depunere a dosarelor a candidaţilor este până în 30.03.2018, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (adresa: str. Castanilor, nr. 123, Reşiţa). Cei acceptaţi vor fi informaţi telefonic şi chemaţi în perioada 09.04-12.04.2018, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00 pentru a semna contractelor de voluntariat şi a afla informaţiile necesare desfăşurării activităţilor.

 “Candidaţii trebuie să prezinte un dosar care să cuprindă: cerere de înscriere; certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani); copie după actul de identitate; aviz psihologic cu menţiunea ,,apt pentru activitatea de voluntariat in cadrul IGSU”, care se poate obţine de la orice cabinet psihologic; act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare – nu există un minim de studii de care trebuie să dispună persoana care doreşte să acceadă la programul de voluntariat; adeverinţă medicală necesară dosarului poate fi obţinută de la medicul de familie, cu menţiune ,,apt pentru efort fizic” (nu este necesară obţinerea unei adeverinţe de la un medic de medicina muncii, dar aceasta poate fi acceptată); acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.Documentele necesare şi detalii suplimentare pot fi obţinute de pe site-ul nostru, www.isusemenic.ro ”, arată purtător de cuvânt plt.maj. Magdalena Tocmelea.

În 2017 la noi în Caraş-Severin au fost înscrişi 16 voluntari, din care, 15 au absolvit cursul introductiv şi Cursul de pregătire în acordarea primului-ajutor de bază. Toţi cei 15 sunt voluntari activi, care participă alături de profesionişti la exerciţii, acţiuni de informare preventivă, instruiri, intervenţii.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite