Imi Gaşpar este reşiţeanul care a descoperit fericirea în lumea întunericului

Imi Gaşpar este reşiţeanul care a descoperit fericirea în lumea întunericului

Imi Gaşpar, la locul de muncă

Lui Imi Gaşpar i-a fost refuzat dreptul de a vedea lumina zilei şi de a se bucura de magia culorilor. Reşiţeanul a învins destinul său şi a demonstrat că indiferent de ce probleme îţi rezervă viaţa există soluţii şi optimism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe Imi Gaşpar îl găseşti în fiecare zi la Spitalul Judeţean, staţionarul de vizavi de policlinica din centrul oraşului. Expert de peste 25 de ani în kinetoterapeutică, Imi găseşte pentru fiecare bolnav de aici un tratament care să-i amelioreze boala şi de ce nu să-l şi vindece.
Imi Gaşpar este nevăzător din naştere, dar acest lucru nu l-a împiedicat să intre în domeniul sanitar, să fie atras de jurnalism sau să se dedice persoanele cu dizabilităţi asemănătoare cu a lui. „Întodeauna mi-am dorit să fac ceva în viaţă. Am urmat o şcoală şi am ales kinetoterapia pentru că este o meserie frumoasă şi îmi place să ajut oamenii“, a spus Imi Gaşpar. Experienţa a acumulat-o şi în străinătate. „Ani de zile an lucrat în Ungaria şi Austria, iar apoi am decis să vin acasă la Reşiţa“, povesteşte Imi.

Curaj în faţa dizabilităţii
Un personaj foarte cunoscut în societatea reşiţeană, Imi Gaşpar a reuşit să-şi învingă defectul prin curajul cu care, spune el, a fost înzestrat. „Am fost crescut să las tot timpul loc de „Bună Ziua“ şi cred că acest lucru m-a ajutat foarte mult să răzbat în viaţă. Din ambiţie, am învăţat şi alfabetul Braille, care m-a ajutat foarte mult“, mai spune Imi Gaşpar, care a devenit în anul 2003 „cetăţean de onoare al oraşului“. Bărbatul a făcut tot posibilul ca viaţa lui să fie una normală. Imi are o mulţime de prieteni, o persoană cu care îşi împarte viaţa particulară şi pasiuni care orice om.
„Este foarte important să-ţi păstrezi optimismul în tot ceea ce faci. Eu unul aşa am reuşit să trec peste toate problemele şi de ce nu, într-un fel poate am schimbat mentalităţi ale oamenilor cu privire la cei cu dizabilităţi“, a mai spus Imi Gaşpar.

Luptă pentru drepturile nevăzătorilor
La iniţiativa lui Imi Gaşpar trei dintre semafoarele din municipiul Reşiţa au fost modificate special pentru cei aproximativ 400 de nevăzători ai municipiului. Astfel, semaforul de la trecerea de pietoni din centru oraşului, cel din Zona Triaj şi cel de la Victoria au sistem audio pentru cei cu dizabilităţi vizuale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările