Gata circul de evacuare a preșcolarilor de la PP7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reșițenii s-au obișnuit ca în fiecare toamnă, conducerea UCMR să amenințe municipalitatea că evacuează preșcolarii din imobilul care aparține uzinei, însă de această dată lucrurile par a fi altfel, Asta pentru că obiectivul a ajuns sub sechestrul celor de la fisc în contul datoriilor.

Și pentru ca finalul să fie cu totul fericit, la ultimul plen aleșii locali au votat trecerea grădiniței în patrimoniul Reșiței. Acum, Ministerul Educației poate poate prelungi construcția noii grădinițe din Moroasa cât îl taie capul.

Deși lucrările au început în urmă cu mai mulți ani, acestea bat pasul pe loc, fundația imobilului începe chiar să de degradeze. Lucrările la grădiniţa din Moroasa au început în 2007 şi s-au oprit în 2008, la „jumătatea drumului”. De aproape trei ani, nimeni nu a mai păşit pe şantier, pentru că Ministerul Educaţiei nu a mai avut bani să finalizeze proiectul.

La începutul anilor 2000, soarta Grădiniţei cu program prelungit nr. 7 a stat sub semnul ameninţărilor de evacuare. Asta pentru că instituţia a funcţionat într-o clădire din patrimoniul UCMR Reşiţa, iar reprezentanţii companiei au revendicat-o. Încercând să salveze grădiniţa de la evacuare, cei de la Primăria Reşiţa au contribuit, împreună cu Ministerul Educaţiei, la ridicarea unei clădiri pentru a muta  Grădiniţei cu program prelungit nr. 7.

Ca şi cum primele scandaluri, nu ar fi fost de ajuns, proiectul s-a împotmolit pentru că ministerul nu l-a mai putut finanţa. Municiplaitatea reşiţeană a depus în zadar memorii pentru continuarea construcţiei.

„Primăria Reşiţa a pus la dispoziţie terenul şi utilităţile. Nu este primul proiect început şi care a rămas fără finanţare. Noi am făcut tot ce ne-a stat în puţinţă, dar proiectul este cu finanţare de la ministerul învăţământului“, a spus Cristian Panfil, viceprimarul Reşiţei.

Fonduri negarantate
Şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar spune că fondurile pentru această grădiniţă nu au fost garantate niciodată. „Situaţia acestei grădiniţe are o istorie complicată. În orice caz, finanţarea vine în limita posibilităţilor din bugetul ministerului. Anul acesta însă vor începe lucrările la câteva instituţii şcolare, pentru care fondurile sunt garantate“, a explicat Adrian Doxan, şeful ISJ Caraş-Severin.

Pe lângă faptul că lucrarea nu a fost terminată nici după aproape trei ani de la demararea proiectului, zona arată ca după război. „În parc se construieşte, pe platouri sunt parcate maşini, unde să-mi las copilul să se joace? Înainte era o zonă verde unde cei mici aveau loc destul pentru petrecerea timpului liber“, s-a plâns Corina Pişta, unul dintre locuitorii din zonă.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite