Funcţionar care gestiona finanţările europene din agricultură, prins în flagrant când lua mită

Funcţionar care gestiona finanţările europene
 din agricultură, prins în flagrant când lua mită

Procurorii de la DNA Timişoara au decis reţinere consilierului FOTO pressaler.ro

Poliţiştii l-au prins în flagrant pe Niagu Martin Ianăş, consilier în cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Caraş – Severin când lua mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 noiembrie 2020, a inculpatului NIAGU MARTIN IANĂŞ, consilier în cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Caraş – Severin (instituţie care gestionează finanţările europene din agricultură în plan judeţean) pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.


În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada septembrie – 24 noiembrie 2020, în contextul unui control pe teren, inculpatul Niagu Martin Ianăş i-ar fi cerut unui agricultor (martor în cauză) 5.000 de euro, reprezentând jumătate din banii pe care agricultorul trebuia să îi primească drept ultimă tranşă de plată în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene prin măsura „Tânărul Fermier”. În schimbul banilor, funcţionarul din instituţia care gestionează fonduri europene s-ar fi angajat să deconteze ultima tranşă de 10.000 de euro, iar în plus, a lăsat să se înţeleagă că, în caz de refuz, va face demersuri ca instituţia să considere că proiectul nu a fost implementat, ceea ce ar fi obligat agricultorul să restituie toţi banii pe care îi primise anterior în cadrul proiectului.

Ulterior, inculpatul Niagu Martin Ianăş şi-ar fi diminuat pretenţiile la o treime din ultima tranşă, respectiv 3.350 euro. La data de 24 noiembrie 2020, inculpatul Niagu Martin Ianăş a primit suma de 15.000 lei de la agricultor pentru a-i deconta ultima tranşă aferentă proiectului finanţat din fonduri europene, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La acţiunea de constatare a infracţiunii flagrante au participat şi ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

Vă recomandăm şi:

Un şef din cadrul DGASPC, acuzat că lua mită pentru a „fabrica” persoane cu handicap. Prejudiciul este uriaş

FOTO Traficant de droguri prins în flagrant în timp ce încerca să vândă 300 de comprimate de ecstasy

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările