Fotografii care fac istorie, descoperite în arhiva unui colecţionar: gara din Băile Herculane, „cucerită“ de germani, în cel de-Al Doilea Război Mondial

Fotografii care fac istorie, descoperite în arhiva unui colecţionar: gara din Băile Herculane, „cucerită“ de germani, în cel de-Al Doilea Război Mondial

Sodaţi germani, în gara din Băile Herculane, în anii 1941-1942. FOTO: Ebay

Mai multe fotografii inedite din al Doilea Război Mondial, care înfăţişează soldaţi nemţi în gara din Băile Herculane, au fost scoase la vânzare pe site-ul Ebay. Fotografiile de colecţie prezintă şi felul în care arăta centrul oraşului în perioada 1941-1942.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eleganta gară din Băile Herculane este vedeta unui set de poze realizate cel mai probabil între anii 1941-1942 şi care au fost scoase la vânzare recent pe cunoscuta platformă Ebay. Fotografiile inedite prezintă în mai multe ipostaze o serie de soldaţi germani, unii în picioare, alţii pe tărgi, în aşteptarea unui tren. Militarii sunt înconjuraţi şi de localnici. Tot în fotografia din gară se poate observa şi o asistentă medicală.

În altă fotografie, se zăresc doi germani (cel mai probabil de grad mai înalt, conform uniformelor), care se plimbă prin Băile Herculane, chiar prin faţa bisericii din centrul oraşului. În aceeaşi serie de fotografii mai există şi o imagine a gării pustii, părăsită, dar şi centrul oraşului Băile Herculane, aproape gol, din care au dispărut şi soldaţii, dar şi restul oamenilor. De precizat că, în perioada în care au fost realizate imaginile, românii şi nemţii erau aliaţi.

Fotografiile au fost postate pe pagina de Facebook „Drobeta Turnu Severin de altădată“, cu menţiunea că au fost preluate de pe Ebay. Acestei serii i se mai poate adăuga o altă fotografie, postată tot pe Ebay, care prezintă centrul oraşului Băile Herculane „cucerit“ de soldaţi, doar că de această dată totul se petrece în anul 1916.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Soldați nemți, în gara din Băile Herculane, în 1941-1942 FOTO: Ebay 

Imagini din aceeasi galerie
  • Soldați nemți, în gara din Băile Herculane, în 1941-1942 FOTO: Ebay 
  • Centrul orașului Băile Herculane, în 1941-1942 FOTO: Ebay 
  • Zona Băile Herculane, 1941-1942 FOTO: Ebay 
  • Gara din Băile Herculane, 1941-1942. FOTO: Ebay 
  • Soldați germani, în centrul orașului Băile Herculane, 1941-1942. FOTO: Ebay 
  • Soldați germani, în gara din Herculane, 1941-1942 FOTO: Ebay 
  • Această fotografie prezintă tot soldați în Herculane, dar a fost realizată în anul 1916, în Primul Război Mondial. FOTO: Ebay 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările