Fotografia virală cu un lup rănit, de la Zoo Reşiţa, a determinat un control din partea poliţiştilor

Fotografia virală cu un lup rănit, de la Zoo Reşiţa, a determinat un control din partea poliţiştilor

Directorul ZOO spune că lupul are peste 20 de ani, mult mai mult decât trăiesc aceste exemplare

O tânără din Timişoara a postat pe un grup de protecţia animalelor, de pe Facebook, o fotografie cu unul din lupii de la Grădina Zoo din Reşiţa. Postarea a devenit virală şi au început să curgă comentariile şi acuzaţiile la adresa conducerii instituţiei.

În comentariu, femeia reclamă faptul că a fost la Zoo Reşiţa şi a observat doi lupi cu răni şi cu infecţii. Aceasta le cere membrilor grupului să facă reclamaţii online la IPJ Caraş-Severin, unde a depus şi ea o plângere.

"Aş vrea să ştiu dacă există un site/un loc fizic/un număr de telefon unde aş putea face o reclamaţie... împotriva Grădinii Zoo Reşiţa. Nu sunt de acord cu încarcerarea animalelor sălbatice, dar chiar dacă sunt, măcar să fie îngrijite cum trebuie. Revenind... am fost la Zoo Reşiţa, iar acolo am văzut doi lupi, vai de capul lor, rupţi de răni, muşte, infecţii...

Lupi, lupi, dar dacă tot sunt acolo, măcar să aibă şi ei dreptul la un veterinar, la un consult, la un tratament.. din păcate, nu se vede că au... 

Ataşez şi o poză cu ei.. stăteau în ţarc, într-o groapă, cel mai probabil, săpată de ei, unul în celălat, se poate vedea roiul de muşte de pe ei, rana deschisă pe care o are unul dintre ei, şi celelalte răni ale celuilalt...vai de ei, săracii. Nu ştiu "tabieturile" unui lup, sau dacă este normal să arate aşa, dar totuşi vreau să încerc să le fac o reclamaţie, ceva.

Update: pentru că, din păcate, am aflat că aceste animale au o viaţă grea de mai mult timp,  rog pe cei care binevoiesc să facă plângere online la Ipj Caras-Severin, iar cei care pot să faca una şi fizic la primărie, poliţie Reşiţa. Să ne mobilizam sa le dăm o şansă la tratament, măcar, dacă la alte condiţii nu se poate. Site-ul pentru plangere (care, defapt, este o petitie) online: https://cs.politiaromana.ro/ro/petitii-online. Vă pune sa inseraţi şi o dovadă, puteţi trimite această poza!", scrie tânăra Alexandra N. Bohoru.

Postarea a avut sute de comentarii şi redistribuiri, iar la IPJ Caraş-Severin au ajuns mai multe plângeri online.

Reporterii Adevărul l-au contact pe directorul Grădinii Zoo, pentru un punct de vedere. Gabriel Stănuca a explicat că lupii respectivi au depăşit media de vârstă pentru această specie şi că cel din fotografie se află sub tratament, în urma unei răni.

"Lupi au peste 20 de ani. Sunt foarte bătrâni, nu mai au dinţi, nu le mai creşte blana, sunt slabi, ca imagine arată foarte rău, deşi sunt foarte bine îngrijiţi. Fiind amândoi masculi, se mai luptă între ei si aşa a apărut rana respectivă. Noi ne asigurăm că au parte de asistenţa medicală necesară şi că sunt bine îngrijiţi. Eu am fişa de observaţie şi acolo se poate vedea cum sunt trataţi. Ca imagine, e adevărat că nu arată bine, dar ce putem să facem? Că nu putem să-i eutanasiem, doar pentru că nu mai sunt tineri şi frumoşi. Vă asigur însă că au parte de toată atenţia şi sunt trataţi aşa cum se cuvine", a declarat Stănuca.

Acesta spune că în urma postării a avut deja un control şi din partea poliţiştilor, cărora le-a prezentat fişa la zi a animalului, cu tratamentul pe care îl primeşte.

"Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată cu privire la faptul că la Grădina Zoologică din Reşiţa sunt doi animale (lupi), care au răni pe corp şi nu ar fi îngrijiţi corespunzător. Poliţiştii au demarat verificările în acest caz pentru a stabili care este starea acestor animale, dacă au fost încălcate prevederile legale şi dispunerea de măsuri în consecinţă. De asemenea, au fost informaţi reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, pentru efectuarea de verificări conform competenţelor", ne-a comunicat Alina-Elena Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Sverin.

Urmează ca şi reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin să efectueze o verificare la ZOO Reşiţa.

 
VĂ RECOMANDĂM ŞI:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările