FOTO VIDEO Tanti Margit, cea mai bătrână femeie din Caransebeş, a aniversat împlinirea a 106 ani alături de primar

Margit Szemenyei aniversată la 106 ani de viaţă

Serbare inedită şi cu adevărat rară la Caransebeş: Margit Szemenyei a împlinit 106 ani de viaţă şi a fost premiată de către primarul Ioan Marcel Vela

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul este pe cât de inedit, pe atât de rar, având în vedere că puţine personae din ţara noastră pot să se laude cu o asemenea vârstă. Născută în anul 1907, în anul celebrei răscoale populare, la Chişineu Criş, într-o familie de etnici maghiari, Tanti Margit a venit după cel de Al Doilea Război Mondial la Caransebeş, unde a lucrat la IRIL, fabrica de mobilă din oraş. Femeia spune că tocmai munca şi apa de fântână sunt ingredientele secrete ale celor 106 ani de viaţă.
„Cred că este un moment special pentru că Tanti Margit împlineşte 106 ani, o vârstă extreme de frumoasă, pe care cu toţii o visăm şi  dorim şi cred că suntem curioşi cu toţii să aflăm secretul longevităţii sale. Ne bucurăm că trăieşte la Caransebeş, Tanti Margit fiind o fire extrem de optimistă chiar şi la această vârstă, este o fire pozitivă şi are umor. Se adevereşte ceea ce a spus Brâncuşi că ”atunci când încetăm să mai fim copii, murim”, la 106 ani Tanti Margit are un suflet de copil“ a declarat primarul Ioan Marcel Vela, chiar în curtea casei de pe Calea Severinului, unde trăieşte aniversata.
Femeia este o gospodină desăvârşită, iubeşte foarte mult păsările, în anii trecuţi având încă grijă de zeci de găini şi cocoşei. Acum prin curte se mai joacă doar câteva pisici şi căţeluşi, dar şi de ei Tanti Margit are mare grijă, punându-le mereu apă, să nu sufere pe această vreme caniculară. Extrem de importantă pentru femeie este şi familia, acum trăind alături de nepoţi, pe care nu conteneşte să-i ajute. „Acum pot să-i ajut mai mult pe nepoţi, dar am probleme mari cu vederea“ ne-a mărturisit bătrâna centenară.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: