FOTO VIDEO Spectacol cu dansuri şi lupte medievale la Bocşa

FOTO VIDEO Spectacol cu dansuri şi lupte medievale la Bocşa

Cavalerii s-au luptat pentru mâna domniţelor

Primăria Bocşa a organizat chiar în faţa instituţiei un spectacol medieval pentru a marca aniversarea a 60 de ani de lectură publică în oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arhiplină a fost esplanada şi piaţeta din faţa Primăriei Bocşa, imediat ce actorii şi cavalerii medievali au ajuns acolo. „Pentru Bocşa a fost o premieră, nu a mai avut parte de asemenea spectacole, însă acţiunea ce a aniversat cei 60 de ani de lectură publică la Reşiţa a fost ea însăşi un maraton cultural, bocşenii venind în număr extrem de mare la aceste manifestări, aşa că eu sper să fi fost unele reuşite“ ne-a spus primarul Eugen Cismăneanţu.

Deşi ploaia a căzut torenţial peste trupa de actori, aceştia nu şi-au întrerupt reprezentaţia şi luptele cu spade, săbii şi topoare au continuat. Iar dacă actorii au rămas pe ploaie, nici spectatorii nu s-au putut dezlipi de scena ad-hoc şi au rămas până la final. Actorii i-au răsplătit pe micuţi pentru răbdare şi le-au permis să încerce săbiile, armele şi scuturile expuse. De asemenea manifestarea s-a încheiat cu o horă medievală în care s-au prins atât actorii cât şi spectatorii prezenţi în piaţeta din faţa Primăriei Bocşa.
Biblioteca „Tata Oancea“ din Bocşa aniversează zilele acestea 60 de ani de lectură şi bibliotecă publică la Bocşa prin evenimente culturale, simpozeuri, lansări de cărţi şi expoziţii, dar şi aniversarea maestrului Constantin Lucaci. Spectacolul de dansuri şi lupte medievale s-a înscris în rândul acţiunilor menite să marcheze sărbătoarea.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările