FOTO VIDEO Rugă cu puternice accente tradiţionale la Bocşa

FOTO VIDEO Rugă cu puternice accente tradiţionale la Bocşa

Primarul Eugen Cismăneanţu a început, conform tradiţiei, hora FOTO CRISTIAN FRANŢ

Rugă tradiţională la Bocşa. Ansamblul Bocşana a început cu hora fetelor şi a încheiat cu reproducerea unei nunţi tradiţionale din Banat

Ştiri pe aceeaşi temă

Rugă după toate tiparele tradiţionale zilele acestea la Bocşa, în Caraş-Severin. Obiceiul este unul legat de hramul bisericii, care este sărbătorit cu muzică,joc şi voie bună. Aşa cum era tradiţia, ruga a început cu o rugăciune rostită de către preot. Au urmat diverse obiceiuri populare, respectate de cei mari şi cei mici. Ruga este deschisă oficial de primar printr-o horă.

Tinerii din oraş au ţinut să înceapă ruga cu un obicei vechi, acela al nunţii tradiţionale din Banat. Aşa că n-au lipsit steagul, mireasa si jocul miresei. A urmat apoi rugăciunea preotului şi cuvântul primarului, după care ruga a fost deschisă oficial cu o horă în fruntea căreia a fost chiar primarul oraşului.

Majoritatea participanţilor au fost în costume populare, însă în Banat este obiceiul ca la rugă să fie invitaţi prietenii, care sunt numiţi goşti. Aceştia sunt cinstiţi cu bucate alese, ca de sărbătoare, apoi se iese la joc, unde e petrecere.
Parcarea din faţa corpului B al Primăriei Bocşa s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei veniţi să ia parte, practic, la sărbătoarea cartierului Bocşa Română.
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările