FOTO VIDEO Politician cu probleme de integritate la conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudoriţa Nicula a atacat în instanţă decizia ANI FOTO facebook.com
Tudoriţa Nicula a atacat în instanţă decizia ANI FOTO facebook.com

Preşedinta Organizaţiei Femeilor Social Democrate din Caraş-Severin, Tudoriţa Nicula, a fost ultima pe lista examinatilor pentru preşedinţia caselor judeţene de asigurări de sănătate.

Găsită incompatibilă de către Agenţia Naţională de Integritate pentru că a deţinut în acelaşi timp funcţie de conducere la Casa Judeţeană de Pensii dar şi la o farmacie, Tudoriţa Nicula, preşedinta Organizaţiei de femei a PSD Caraş-Severin, s-a înscris la concursul pentru preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asicurări de Sănătate Caraş-Severin.

ANI a găsit-o cu probleme de integritate

„NICULA Tudoriţa s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25.05.2009-14.10.2009, întrucât a deţinut simultan atât funcţia de Director coordonator în cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, cât şi funcţia de Administrator în cadrul S.C. NICMED ORL S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei“. Politicianul a atacat decizia ANI în instanţă la Curtea de Apel Timişoara, dar şi instanţa a menţinut verdictul ANI: „Respinge cererea promovată de reclamanta Nicula Tudoriţa împotriva pârâtei Agenţia Naţională de Integritate. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16.05.2012.“

PSD Caraş-Severin a retras-o din cursa pentru parlamentare

Deşi iniţial Tudoriţa Nicula fusese anunţată de către PSD ca şi candidatul USL pentru Colegiul 1 de deputaţi la alegerile din 9 decembrie 2012, însă a fost înlocuită cu Ioan Benga cu doar 3 zile înainte de depunerea candidaturilor la BEJ. Motivul invocat de conducerea PSD atunci pentru acest gest au fost tocmai problemele de integritate ale preşedintei organizaţiei de femei.

Epur si move!

Cu toate acestea Tudoriţa Nicula s-a folosit de dreptul său de a se înscrie la concurs, fiind ultima pe lista de candaţi admişi la examenul organizat de Casa Naţională pe 29 ianuarie 2013, la ambele probe luând note la limita admisibilităţii. Fostul director al Casei Judeţene de Pensii a declarat că amenda de la Agenţia Naţională de Integritate a fost aceea de a nu mai avea funcţie de conducere ca şi funcţionar public. Astfel că, în momentul de faţă aceasta nu mai deţine o altă funcţie decât politică şi este compatibilă cu cea de director al CJAS CS.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite