FOTO VIDEO Principele Radu al României face lobby pentru cărţi la Reşiţa şi Caransebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a primi vizita Alteţei Sale Regale, Principele Radu, la sediul Primăriei, ASR asigurându-l pe primar că va face lobby pentru proiectelede dezvoltare a oraşului

Curtea Veche Publishing a pus la cale un eveniment regal în Reşiţa dar şi Caransebeş. În prezenţa Alteţei Sale Regale Principelui Radu, a avut loc prezentarea volumelor “Trei poduri peste lume” de ASR Principele Radu şi “Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” de Sandra Gătejeanu Gheorghe, doar două dintre numeroasele volume regale publicate de editura Curtea Veche. 

La Caransebeş alături de Alteţa Sa Regală, s-au adresat auditoriului Ioan Cojocariu, director al Casei Municipale de Cultură “George Suru” şi profesorul şi criticul literar Nicolae Borlovan.

La Liceul Pedagogic Caransebeş, ASR Principele Radu a avut o întâlnire cu elevii, părinţii şi profesorii pentru promovarea lecturii în rândul tinerelor generaţii, întâlnire repetată şi la Liceul „Traian Lalescu“ din Reşiţa. Alteţa Sa a vorbit despre alegerea de a susţine programul “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Curtea Veche Publishing, şi de multiplele direcţii de acţiune din cadrul acestuia pentru a readuce lectura printre plăcerile celor mici. 

Programul, bazat pe seria de cărţi omonimă, luptă împotriva statisticilor din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a interesului pentru lectură în rândul copiilor şi dificultăţile acestora în înţelerea textelor. El a fost iniţiat în anul 1890 de Regele Carol şi a fost păstrat inclusiv de comunişti, dar s-a disipat şi a dispărut după 1990.

“Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe este o minunată carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României. Pornind de la amintirile Alteţei Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volumul “Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare”, autoarea Sandra Gătejeanu Gheorghe ne vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa Principesei Moştenitoare, despre studiile şi experienţa comunitară, despre viaţa de familie, interesele şi activităţile întreprinse de Principesa Margareta în folosul României.

“Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” de ASR Principele Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României. Cele trei poduri din titlul cărţii fac referire la trei treceri diferite, simultane şi fundamentale în viaţa Alteţei Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiţia de actor la cea de principe regal.

CITEŞTE ŞI:

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite