FOTO Cu „tradiţia“ pe net

FOTO Cu „tradiţia“ pe net

Meşterii populari din Banat, promovaţi într-un „mall online FOTO Cristian Franţ

Carpathian Ethno Store s-a dezvoltat ca un fel de mall online pentru că are produse foarte diferite, de la linguri din lemn până la lăzi de zestre împistrite sau figurine de lut cu personajele lui Ion Creangă

Doi tineri cu iniţiativă s-au gândit să aline dorul de ţară al românilor plecaţi la muncă şi ramaşi prin ţări străine: au pus la punct un magazin online cu obiecte tradiţionale făcute de meşterii noştri populari, inclusiv cei din Banat, şi pe care le duc în orice parte a lumii. 
Producătorii de veşminte, obiecte din lemn sau ceramică din toate regiunile istorice  sunt bucuroşi atât că au ocazia să vândă, cât şi pentru că sunt promovaţi în medul online, ceva mai nou pentru mulţi dintre ei. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
„Eu constat cu mare bucurie că există interes pentru tradiţii şi pentru obiectele din ceramică şi lemn făcute de meşterii noştri populari. Este minunat, în primul rând pentru ei, cei care trudesc din tată-n fiu şi care din această muncă trăiesc. În al doilea rând, se bucura familiile de români din afara ţării care au o nouă viaţă în Occident dar tânjesc din când în când după acel „ceva“ de acasă, fie că e un vas de lut, un ştergar sau o bundiţă. Carpathian Ethno Store s-a dezvoltat ca un fel de mall online, să zic aşa, pentru că are produse foarte diferite, de la linguri din lemn până la lăzi de zestre împistrite sau figurine de lut cu personajele lui Ion Creangă. Adică acoperim atât zona de gospodărie, cât şi pe cea de artă sau suvenir“, spune Gina Artenie, reprezentanta magazinului. 
 
Site-ul are, în plus, şi o secţiune de Blog, unde sunt postate ştiri din domeniul artelor tradiţionale, dar există şi texte scrise de meşteri şi etnografi. 
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: