FOTO Un oraş din Banat îşi reface centrul civic fără să cheltuie bani de la bugetul local. Toată investiţia este finanţată din fonduri europene

FOTO Un oraş din Banat îşi reface centrul civic fără să cheltuie bani de la bugetul local. Toată investiţia este finanţată din fonduri europene

FOTO primariaresita.ro

Cum iarna a fost blândă, în ultimele săptămâni, au început deja lucrările pentru refacerea totală a centrului civic din oraşul Reşiţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Ioan Popa spune că proiectul trebuie finalizat în această vară, chiar dacă suprafaţa pe care se lucrează este foarte mare, de 25 de mii de metri pătraţi. Reabilitarea zonei centrale a oraşului se face fără să se cheltuie bani de la bugetul local, printr-un proiect cu finanţare europeană.
 
"Cel târziu în luna august ar trebui să fie gata. E vorba despre un proiect european cu plăţi retrospective, de 10 milioane de euro, din care circa şase milioane se cheltuie în centrul civic şi restul pentru modernizarea unor străzi dintr-un cartier resiţean. În centru e o modernizare majoră, pentru că nu punem doar pavaj de granit, se schimbă iluminatul public, vor fi modificate alveolele, vor fi puse bănci, mobilier urban, tot ce ţine de asta, dar intervenim şi la reţeaua de canalizare care traversează zona, pentru ca să nu mai fim nevoiţi să mai spargem", a declarat Ioan Popa, primarul Reşiţei.
 
În ultimii doi ani, Reşiţa a obţinut mai multe finanţări europene. În momentul de faţă, administraţia municipiului de pe Bârzava a ajuns la numărul de 42 de proiecte europene, aflate în diferite faze. Cel mai ambiţios este cel privind reintroducerea tramvaiului, care înseamnă 40 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii, plus încă 17 milioane de euro, pentru dotări, echipamente, o staţie intermodală, autobuze electrice, plus 20 de milioane de la Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia tramvaielor.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: