Drumul lung până la autostradă sperie investitorii dintr-un judeţ din vestul ţării. Soluţia este blocată de un pasaj feroviar prea mic

Drumul lung până la autostradă sperie
investitorii dintr-un judeţ din vestul ţării. Soluţia este blocată de un pasaj feroviar prea mic

FOTO caon.ro

Administraţia locală a Reşiţei cere, din nou, demersuri pentru un drum mai scurt spre autostrada. Calea cea mai rapidă pentru a ajunge la A1 este DN58A, un drum naţional, care leagă oraşele Reşiţa şi Lugoj. Drumul porneşte din localitatea Soceni, aflată la 12 km de Reşiţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Reşiţei a atras atenţia în mai multe rânduri că, pentru ca oraşul să se poată dezvolta, are nevoie de o cale mai scurtă către autostradă. Acum, la autostradă se ajunge prin Caransebeş şi Lugoj, pe un drum de 91 de kilometri. Pe varianta scurtă propusă de administraţia reşiţeană, drumul ar fi mai scurt cu 46 de kilometri.

Ioan Popa are şi un exemplu concret, în care investitorii pierd bani din această cauză. El spune că, dacă drumul pe care îl propune, DN58A, ar fi reabilitat şi deschis TIR-urilor, lucrurile s-ar schimba radical.

“Economic înseamnă foarte mult pentru investitorii mari care au multe transporturi de mărfuri. De exemplu avem Autoliv-ul, care are şi câte zece transporturi pe zi. Acum socotiţi o diferenţă de 70-80 de kilometric în plus, pe actuala variantă, pentru a ajunge de la Reşiţa la autostradă şi invers.  Asta înseamnă foarte mult. De aceea şi eu, şi Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin ne-am aplecat foarte mult spre această variant a drumului Reşiţa-Lugoj. Acum înţeleg că CNAIR a primit dispoziţie să urgenteze expertiza pe posibilitatea de a crea acces pentru TIR-uri pe zona respectivă”, spune Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Popa spune că tot acest demers a pornit de la solicitările unor investitori, care au dorit să vină în Reşiţa, dar s-au plâns de accesul la autostradă. “Este şi unul dintre motivele pentru care majoritate investitorilor s-au oprit la Lugoj. Pentru că pe lângă centura Lugojului sunt câteva companii mari care însumează 10.000 de angajaţi, dar găsesc tot mai greu forţă de muncă”, a mai spus edilul reşiţean.

 De ce nu se poate circula pe drumul scurt

TIR-urile nu pot circula acum pe DN58A, drumul Reşiţa Lugoj din cauza unei limitări de înălţime, de la un pasaj fervoviar din zona Ezeriş. Acesta este principala piedică pentru a transforma această şosea în calea de legătură cu autostrada. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a fost la începutul lunii aprilie într-o vizită la Reşiţa şi a declarat că CNAIR face o expertiză pentru a reconstruit podul feroviar de la Hezeriş.

Cât va dura această exepertiză şi lucrările efective de refacere a podului, ministrul nu a putut face precizări. Edilii locali din Caraş-Severin spun că cu cât întâzie mai mult măsurile concrete cu atât Reşiţa şi întregul judeţ va pierde investitori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: