Delphi Packard, cel mai important angajator din Clisura Dunării, închide fabrica. „E nevoie de un număr mai mare de angajaţi decât am reuşit să atragem“

Delphi Packard, cel mai important angajator din Clisura Dunării, închide fabrica. „E nevoie de un număr mai mare de angajaţi decât am reuşit să atragem“

FOTO caon.ro

Reprezentanţii companiei Delphi Packard au anunţat că închid fabrica de la Moldova Noua (Caraş-Severin), unde sunt angajate 698 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Managementul societăţii de automotive susţine că s-a ajuns la această decizie din cauza lipsei de personal.

„În urma întâlnirii avute în data de 19 ianuarie cu reprezentanţii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania, a comunicat faptul că fabrica din Moldova Nouă nu mai poate să susţină un proiect complet din cauza constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune. Pentru a desfăşura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat în principal pe forţa de muncă, e nevoie de un număr mai mare de angajaţi decât am reuşit să atragem din regiune. Am fost astfel nevoiţi să luam decizia de a ne ajusta operaţiunile din România.

Încetarea activităţilor de producţie în Moldova Nouă va avea loc la sfârşitul lunii martie, cu impact asupra a 698 de angajaţi. Vom face toate demersurile necesare împreună cu părţile implicate pentru a minimiza impactul negativ şi pentru a cauta soluţii care să-i ajute pe angajaţii afectaţi de această măsură.

Încurajăm angajaţii să aplice la posturile disponibile în fabricile noastre din Sânnicolau Mare, Ineu şi Centrul de Inginerie din Arad, punându-le la dispoziţie oferte de angajare”, Agnieszka Przymusińska, Communications Manager, Central & Eastern Europe al Aptiv Electrical Distribution Systems România, a anunţat azi că Fabrica Delphi Packard din Moldova Nouă va închide porţile.

Primarul oraşului Moldova Nouă spune că se străduieşte să aducă un alt investitor în localitate, care să acopere lipsa locurilor de muncă, dar cere şi sprijinul Guvernului.

“Îmi pare rău pentru situaţia neplacută şi îmi cer scuze celor care vor avea de suferit din aceasta cauză. În următoarele saptamâni vom acorda maxima atenţie identificării unor investitori interesaţi de forţa de munca calificată din Moldova Nouă, de facilităţile în infrastructura existente şi vom oferi tot ce poate pentru a motiva pe cei interesaţi. Voi transmite o scrisoare cu situaţia apărută doamnei prim-minstru şi ministrului Economiei solicitând o întâlnire. Voi solicita o întâlnire cu toate instituţiile abilitate din judeţ şi cu toţi deputaţii şi senatorii de Caraş-Severin şi Timiş pentru a participa la o şedinţă pentru identificarea de soluţii”, a anunţat Adrian Torma, primarul din Moldova Nouă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările