De astăzi s-au reluat cursurile, cu ore mai puține după vacanța de iarnă

De astăzi s-au reluat cursurile, cu ore mai puține după vacanța de iarnă

Elevii din ciclul primar sunt singurii care se bucură de tăierea numărului de ore.

Noua lege a educației taie din numărul săptămânal de ore. Decizia îi supără pe liceeni, care au la fel de mult de învățat. Reducerea orelor de studiu aduce doar un stres în plus profesorilor, dar şi disperare în rândul tinerilor care se gândesc la examenul de bacalaureat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modificările din Legea Educaţiei arată bine doar pentru micuţii până în clasa a V-a. Discuţiile pe tema reducerii orelor la 20 de ore pe săptămână pentru ciclul primar, la 25 de ore la gimnazial și la 30 de ore pe săptămână pentru liceeni, stresează dascălii. Aceștia spun că nu orele ar fi fost problema numărul unu, ci materia voluminoasă.

Supăraţi sunt şi liceenii. „Sunt elevă în clasa a XI-a, iar deocamdată reducerea de ore ar fi un motiv de bucurie, dar ştiu că această decizie nu mă ajută cu absolut nimic, pentru că materia este aceeaşi“, spune Maria Şera, de 17 ani. Şi părinţii au de obiectat. „Este tragic faptul că se iau decizii fără o analiză în prealabil.

Reducerea orelor nu era o prioritate. Nu cred că aşa se vor vedea rezultatele la examene“, spune Gheorghe Lascu, de 47 de ani, administrator firmă.„La unele materii sunt detalii care necesită oricum mai multe ore decât cele prevăzute“, spune Constanţa Bugariu, învăţător.

„La anul avem examenul de bacalaureat, iar materia a rămas aceeaşi, voluminoasă şi complicată“, este de păpărere Maria Şera, elev.
Cei mai fericiţi sunt elevii de la gimnaziu

DECIZIE

Numărul de ore scade în învățământul preuniversitar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările